Barion Pixel Skip to content

Mindenkit összeköt a nagy Insta csoportkép

Egy táncoló fiatal pár az Instagramon. Mindennapos. A lány lobogó haját azonban egy fiú fogja egy másik képen. A harmadikon az övét húzzák nevetve, alulról pedig a lábát tartja két külföldi turista. Mi ez? Egy magyar kezdeményezés, ami a világ csoportképét akarja létrehozni előítéletek nélkül. Hiszen mindannyian egyformák vagyunk, összetartozunk.

A GlobalGroupPicture a világ csoportképét kívánja létrehozni, nem is akárhogy! Az Instagram négyzet alakú fotóin határokat átívelő módon kapcsolódnak össze az emberek a világ minden tájáról egymással, ezzel is azt üzenve, hogy természeti, politikai, nemzetiségi, ideológiai, etnikai, vagy vallási hovatartozástól függetlenül, mi, a Föld lakói, mi mind összetartozunk.

fotó: GlobalGroupPictures 

Az Így dolgozunk mi tábor a középiskolások tudatos pályaválasztását segíti. Minden évben van egy közös projekt, amely szerint idén kreatív, valódi “Z generációs módon”, a modern technológia eszközével mutassák meg a bolygón élő emberek összetartozását, A táborozók saját kezükkel barkácsolt Insta keretekkel vonultak ki a Bazilikához és a Hősök terére, hogy ott lelkes önként jelentkezőket vonjanak be “kísérletünkbe”. Kezdeményezésüket nyitott és lelkes emberek fogadták – akik sorra jelentkeztek a kihívásra, így a különböző korú és nemzetiségű emberek közül jópáran már fel is kerültek a Global Group Picture hivatalos Instagram oldalára.

„Az a feladatot kapták a hét elején, hogy hozzanak egy kreatív megoldást arra, hogy hogyan lehetne összekapcsolni az urbanizáció miatt egymástól eltávolodó embereket a Social Media, azon belül is az Instagram használatának segítségével” – mondja Major Zoltán „Pepe”, a projekthét szakmai vezetője.

A kihívás kedvcsináló videója már elérhető:

 

A projekt két pillérre két hashtag típusra épül: a #GGP_global hashtag alatt Földünk egyre bővülő csoportképe épül fel, jelezve a másokhoz való kapcsolódás szándékát, földrajzi határokról és nemzetiségi, kulturális, vallási, stb. hovatartozástól függetlenül. A kezdeményezés azonban arra is lehetőséget ad, hogy egy saját hashtag létrehozásával (a #GGP_-al) egy kisebb csoport, közösség, vagy akár cég dolgozói álljanak össze és kreatív úton hívják fel a figyelmet egy számukra fontos ügyre, vagy akár csak létrehozzák a saját csoportképüket innovatív, egyedülálló, soha eddig nem látott módon.

Így csatlakozhatsz

A tematika alapján (a kép négy oldalát érintve) töltsd fel saját Instagram oldaladra a fotódat, használd a #GGP_global hashtag-et, ha a Föld csoportképéhez csatlakoznál és nézd meg, kivel kapcsolódsz virtuálisan.

Ha pedig egy hozzád közel álló ügy fontosságára is felhívnád a figyelmet, vagy a közösségetekkel együtt vennétek részt a mozgalomban, akkor azt írd a #GGP_ hashtag mögé (pl. #GGP_ígydolgozunkmi, #GGP_mentsükmegazállatokat), így kerülhetsz ki automatikusan ezekbe a hashtagfolyamokba. A kihívás tehát adott: csatlakozz Te is a Föld első, Social media alapú csoportképéhez. Elfogadod?

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely