Barion Pixel Skip to content

Miért csupán a nők egyharmada tér vissza korábbi munkahelyére gyermekvállalás után?

A Nő a lehetőség csapata is nagyon kíváncsi a válaszra. Ezért indította útjára kérdőíves felmérését, melyben, többek között, arra is rákérdeztek az anyáknál, milyennek látják jelen pillanatban lehetőségeiket a munkaerő-piacon. A kérdéssort közel 500 nő töltötte ki. Néhány idézet a kitöltők válaszaiból:

„Az én vállalatom elég családbarát, de a munkarend 2- 3 műszak. Nem lehet hatni rájuk, hogy legyen egy anyuka műszak, pedig sokan így rákényszerülnek, hogy munkahelyet váltsanak.”

„A kisgyerekes kollégák nem kedveltek nálunk, mert kevésbé terhelhetőek, viszont a fizetésük ugyanazon bértábla alapján van számolva, mint azoké, akik többet tesznek le az asztalra.”

„Mondjuk, ha nem rúgnák ki azokat a nőket valamilyen átlátszó módon, akiknek egy évben kettőnél többször lesz beteg a gyermeke és így kénytelen táppénzre menni, kiközösítés, hátrányos megkülönböztetés… Ha mindez nem lenne, az nagyon jó lenne.”

 „Vicces történet a ’hogyan nem vettek vissza oda, ahova ígérték’ téma…”

A Nő a lehetőség projektet a munkába visszatérni vágyó anyák és a női munkaerőt alkalmazó vállalatok igényei hívták életre. Négy szakember együtt dolgozik azon, hogy megmutassák az anyáknak saját értékeiket, erősségeiket, a munkáltatóknak pedig azt, hogy a nők lehetőséget, és nem veszélyt jelentenek a munkaerő-piacon. Programunk küldetése, hogy hidat építsünk munkáltatók és a kisgyerekes munkavállaló anyák között. A cégeket felkészítjük az anyákra, az anyákat a munkára.

Cégeknek szóló programunk egy adott cég HR stratégiáját vizsgálja meg családbarát szempontok mentén, fejlesztési lehetőségeket mutatunk a családbarát munkahelyi márka építése érdekében. 

Anyáknak szóló programunk azoknak a nőknek szólnak, akik fontosnak tartják, hogy az anyaság mellett a munka világában is megtalálják a helyüket.

dr. Fori Hajnal ügyvéd, mediátor

Jámbor Éva HR tanácsadó, coach

Molnár-Simon Tímea közgazdász, tréner

Szabó Renáta pszichológus, karrier tanácsadó

www.noalehetoseg.hu

https://www.instagram.com/noalehetoseg/

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely