Barion Pixel Skip to content
hintaágy, világbéke

A hintaágy és a világbéke

Egyperceseivel jelentkezik mostantól nálunk Várfalvy Emőke, Terézanyu díjas író. Íme az első, ahol a főszereplő egy hintaágy és a világbéke. 

Tudom, hogy a világbékéhez minimum szépségkirálynőnek kell lenni, én mégis megengedem magamnak a luxust, hogy nekem legyen egy saját. Még úgy is, hogy messze nem vagyok szépségkirálynő, sőt…

Történt egy nap, hogy elhatároztam: nekem hintaágy kell a kertbe.

A hintaágy köztudottan melegágya a nagy gondolatoknak, a lelki harmóniának és persze a személyes világbékének. Ezekre most nagyon szükségem van.

Szóval, hol lehet hintaágyat kapni? 60.000 forint fölött bárhol, de én neveltetésemnél fogva semmiért sem adok ki több pénzt, mint amennyit ér. Persze erre lehet azt mondani, hogy a világbéke megfizethetetlen, de jómagam ez alkalommal, úgy 15.000 Ft-ban húztam meg a határt.

Nem is kellett csalódnom, 3 perc alatt megtaláltam a méretben, stabilitásban és árban is megfelelő kicsit használt, de roppant szimpatikus világbékémet 15 km-re tőlünk. Pici bökkenő, ami a világbékéhez vezető úton megengedhető, hogy a hintaágy egyedileg készült, nem szétszedhető, és így a kocsinkba sem fér be.

Sebaj. Az eladó – bársonyosan sármos hangú harmincas férfi – közölte, ez nem lehet akadálya a világbékének. Bérel (saját költségen) egy utánfutót és elhozza.

Ekkor merült fel bennem először, hogy ilyen nincs.

2 nappal később, mikor a szépségesen stabil hintaágy a megbeszélt időpontban percre pontosan landolt a kertben, már biztos voltam benne, hogy ilyen nincs.

Akkor meg aztán végképp, mikor kiderült, hogy hiányzik egy alkatrész (az eladó elvesztette valahol pakolás közben), de 2 órán belül szintén a saját költségén kerített egyet és elhozta nekünk. Mindezt vasárnap délután.

Azóta minden nap, mikor van 2 szabad percem, a hintaágyamban hesszelek. Ilyenkor gyakran eszembe jut ez a sztori, amit úgy csomagoltak a hintaágyhoz, mint egy nem várt, kedves meglepetést. Amikor visszagondolok rá, rögtön elönt a kellemesen harmonikus világbéke érzés, amit az a remény táplál, hogy laknak még a szó valódi értelmében vett emberek a Földön.

Kiemelt kép: Várfalvy Emőke 

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is.

 

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely