Barion Pixel Skip to content

Minél több a feladat, annál nagyobb a kihívás

Kocsi Petra nem korlátozza magát és nem tervezget túl sokat, egyszerűen megy az álmai után. Így lett szülés után 43 kiló pluszból és egy tusfürdőből két izgalmas, sikerre ítélt vállalkozás.

Petra karrierváltása előtt egészségügyi területen dolgozott a technikai oldalon, amelyről egy szigorú titoktartási szerződés miatt nem beszélhet még évekig, és az arcát sem mutathatja meg nyilvánosan.  

– Azt éreztem, hogy elfogyott belőlem a lelkesedés, nincs már meg a napi kihívás. Tulajdonképpen beleuntam. Vágyom a kihívásokra, hogy minden napra jusson valami újdonság, hogy aztán lelkesedéssel tudjam a feladataimat csinálni. Ha ez nincs meg, akkor előbb-utóbb továbbállok.

– A lelkesedés hiánya hozta a váltás gondolatát, vagy más is közrejátszott ebben?

– Is-is. Szülés után híztam 43 kilót, ami sehogy sem akart távozni, emellett egyre rosszabb volt a közérzetem is. Rengeteg orvost megjártam, többször is félrekezeltek, annak ellenére, hogy én tudtam mi a bajom. Végre aztán két év után találtam egy orvost, aki kimondta, hogy PCOS-em van. (A PCOS  jelentése policisztás ovárium szindróma, a leggyakoribb női hormonbetegség – a szerk.)

Ezután újabb harcok következtek a gyógyszerekkel, a kilókkal és önmagammal. Ekkor jött a gondolat, hogy rajtam kívül mennyi nő mehet keresztül ezen, és sokan nem is kapnak segítséget, vagy nem megfelelőt.

Szerettem volna segíteni, ezért létrehoztam Keszthelyen a BodyU-t, ami tulajdonképpen egy egészségügyi központ, ahol az orvosi segítségtől az edzésen és a diétán át a legmodernebb kezelésekig minden egy helyen, a legjobb szakemberekkel rendelkezésre áll.

Így nem kell 26 orvost és az egész országot bejárni, mi tudunk segíteni mindenben, nem csak PCOS betegeknek, hanem mindenkinek, akinek egészségügyi problémája van, vagy fogyni, szépülni szeretne.

– De nem csak ez az egy vállalkozásod van, ha jól tudom.

– A már futó másik vállalkozásom a GUAM Magyarország, és lassan beindul a harmadik is. A GUAM Magyarországot tulajdonképpen egy véletlennek köszönhetem. Olaszországba mentünk nyaralni és itthon maradt a kedvenc, mindenmentes tusfürdőnk. Elmentem egy gyógyszertárba és vettem egyet. Annyira lenyűgözött, hogy felvettem a kapcsolatot az olasz gyárral, miként tudnám beszerezni Magyarországon is a termékeiket. A válasz meglepő volt: nincs még bevezetve Magyarországon.

Algakivonatos zuhanyzógél

Egyből jött is a kérdés, hogy lenne-e kedvem hozzá, én pedig nem sokat gondolkodtam, igent mondtam. Három hónappal később a GUAM már elérhető volt a magyar piacon is, most pedig már egyre több nő és férfi körében kezd ismertté válni ez a világszerte népszerű márka.

– Álljunk meg itt egy kicsit! Kevesen ugranak bele egy vállalkozásba hirtelen felindulásból. Megvolt az ötlet, de hogyan fogtál a tervezésbe? Mennyi idő és nagyjából mennyi tőke kellett hozzá?

– Az az igazság, hogy én soha semmit nem tervezek, hanem belevágok a közepébe. Párhuzamosan indítottam el a két vállalkozást, mindenféle üzleti terv nélkül, csak abban voltam biztos, hogy mindkét ötlet működőképes.

Persze nagyon sokan le akartak beszélni róla, hogy ne adjam fel a biztosat a bizonytalanért, és évek fognak eltelni, mire nyereséges lesz az új vállalkozás.

Én azonban őszintén hittem benne és a GUAM már a 3. hónapban nyereséges volt, szóval az élet engem igazolt. Ez azért nagymértékben annak köszönhető, hogy valóban zseniális a termék és minden elvárást felülmúl.

GUAM masszírozó leggins

A BodyU pedig igazából még csak most nyit, de máris óriási érdeklődés övezi, így ennek a sikerében is biztos vagyok.

Visszatérve az anyagiakra: mindkét vállalkozás nagy befektetést igényelt, nagyságrendileg több tízmillió forintról beszélünk. Kellett egy nagy kezdő árukészlet, raktár, gépek és rengeteg egyéb apróság. Én most mindent egy lapra tettem fel: minden eddigi megtakarításomat befektettem, és a férjem is támogatott.

– Ha már a támogatóknál tartunk, kik azok, akik ezen az úton segítenek Neked? Hogy szedted össze a csapatodat és mennyire volt nehéz a feladat?

– A legnagyobb támaszom és segítségem egyértelműen a férjem, aki a sok elfoglaltság ellenére is mindig maximálisan mellettem van, legyen szó a kisfiunk felügyeletéről, vagy épp az anyagi-lelki támogatásról. Nélküle nem tudtam volna munkát vállalni és egyik vállalkozás sem jöhetett volna létre.

A csapatom tagjait már ismertem korábban is, ha nem is személyesen, de online követtem a munkásságukat, így amikor megszülettek az ötletek a fejemben, már pontosan tudtam, kikkel fogom ezt kivitelezni.

Nagyon büszke vagyok mindenkire, kiváló szakemberek, és borzasztóan hálás vagyok, amiért mellettem vannak. Ha éjfélkor pattan ki egy ötlet a fejemből, akkor is van kivel megosztanom. Már úgy érzem, van egy GUAM-családom!

– Három vállalkozás beindítása rengeteg idő és energia.

– Egész életemben egyszerre több dolgot csináltam, egyszerűen ez éltet: minél több feladat, annál nagyobb kihívás. Enélkül nem tudnám csinálni, ez egyfajta adrenalin nekem.

Számomra a legnagyobb kihívás a mindennapokban: okosan és hatékonyan beosztani az időmet. Hiszen annyi mindent szeretnék csinálni, és olyan rövid az a 24 óra – így sokszor túlvállalom magam és elcsúszom a határidőkkel. Ezen még csiszolnom kell. Egyébként abban hiszek, hogy nincsenek problémák, csak megoldásra váró feladatok. Számomra a jó időbeosztás ilyen feladat.

– Milyen távlatokban gondolkodsz, illetve mi az a hosszú távú cél, amit mindenképp szeretnél elérni?

– A cél az a maximum, én azonban mindig minimumokban gondolkodom, azaz: mi az a minimum, amit el fogok érni, ami alá nem adom, így nem határozom meg magamban a célt, az számomra olyan lenne, mintha szárnyát szegném az álmaimnak.

A minimum a GUAM-mal, hogy meghódítsunk egy nagyobb piacot, a gyógyszertárakban, drogériákban is elérhetőek legyenek a termékek, és felérjünk a nagy, ismertebb márkák vonalába. A BodyU-ban pedig sok nőnek fogunk segíteni, hogy leküzdjék betegségeiket, és kihozzuk a testükből külsőleg és belsőleg is a maximumot.

– Mit javasolsz azoknak a nőknek, akik szintén vállalkozás indításán gondolkoznak?

– Vágjanak bele, csinálják azt, amit szeretnének, hiszen az életnek erről kellene szólnia. Nem szabad elengedni az álmokat és belesüllyedni a megszokásba! Ha van egy jó ötleted, amiben hiszel, akkor semmi sem lehetetlen. Ha pedig elakadnál, nincs olyan helyzet, amire nem létezik megoldás.

Én azt vallom, nem szabad tervezgetni és mindent ösztönből kell csinálni. Sokan abba a hibába esnek bele, hogy hosszú hónapokig, akár évekig tervezgetik, mit hogyan csinálnak majd.

Vágj bele mielőbb, mert míg Te tervezed, más megvalósítja az álmaidat!

 

Cikkünk a GUAM Magyarország támogatásával készült.

Képek: GUAM Magyarország

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely