Barion Pixel Skip to content

Vállalkozás három kisgyerek mellől: családi segítség nélkül nem menne – Simon Kinga

Közgazdász vagyok, és tizenévig pénzügyi területen mozogtam. A családalapítás évei alatt folyamatosan azon vívódtam, meddig lehet összeegyeztetni családdal az ezzel járó kötelezettségeket: év végi zárás vs. karácsony, féléves zárás vs. nyári szünet volt a legnagyobb dilemma. Hosszú évek óta érdekelt ez a terület, amire végül váltottam: szín -és stílustanácsadó lettem. 

Simon Kingának három gyereke van. Még gyeden van a legkisebbel, de aktívan dolgozik, mint egyéni vállalkozó és ebben látja a jövőjét is. Bár van a lehetősége, hogy visszatérjen a régi munkahelyére, most nem gondolkozik ebben.

A kezdet

Mivel régóta érdekelt a színtanácsadás és jött egy lehetőség, hogy az általam legjobbnak tartott tanácsadó tanítványokat kezdett képezni, bejelentkeztem. Igaz, akkor még nem tudtam, hogy bele merek-e vágni, vagy csak lesz egy mélyebb tudásom, amit a családban tudok majd kamatoztatni. Végül visszatértem a munkahelyemre és ezzel egyidőben kiderült, hogy megint babát várok.
A szülésig minden szabad időmben tanáromnál gyakoroltam, és ekkor már összeállt a kép, vagyis megvolt az az érzés, amit mindig is szerettem volna.

Önbizalmat tudtam erősíteni, rengeteg hölgy a szemem láttára virult ki, ezzel egyidőben én is szárnyaltam, csodálatos érzés volt.

Nem volt más hátra, elkezdtem építeni én is a brandemet, megjelentem a közösségi médiában, hogy ha szülés után letelik az első pár hónap, elindíthassam vállalkozásomat. Nagyon sok csodálatos hölgyet, édesanyát ismertem meg, és rengeteg tervem van, így már tudom, hogy ez a “családbarát” vállalkozás is többet igényel belőlem, mint hittem.

Úgy vágtam bele az egészbe, hogy nem szerettem volna azon stresszelni, megtérül -e a befektetésem. Biztonsági játékos vagyok, stabil munkahely mellett fogtam bele a tanulásba, családom pedig maximálisan támogatott abban, hogy elinduljak a vállalkozói irányba. A kezdetekkor még “csak” a második kislányom született meg.

Első körben a tanulás költségei és a munkához elengedhetetlen eszközök beszerzése volt a befektetés. Úgy gondoltam, inkább fokozatosan épülök, növekszem.

Mindig is szerettem magam intézni a dolgaimat, ezért amit csak tudok, saját kezemmel készítek, illetve gyerekkori barátnőmtől kapok rengeteg segítséget. Ő csinált már több fotósorozatot is, amikből a posztjaimhoz szemezgetni tudok, illetve magam kezelem az összes social media felületemet. Az arculattervezést is csak akkor ütemeztem be, amikor már megvolt az a tapasztalatom, amiből építkezni tudtam, hogy pontosan kiket szólítok meg, kiknek tudom a legtöbb segítséget és inspirációt nyújtani.

Mivel a kezdetektől önmagamat adom, nem volt “sokkoló” egy névváltás sem – valójában a márkanév már korábban megvolt, de nem voltam benne biztos, és csak 2018 őszén debütáltam Kolorfool néven. Honlapom a napokban készül el, most már nem várhattam ezzel tovább, természetesen profi szakemberre bíztam a kivitelezést, de minden szöveg és gondolat továbbra is az enyém marad.

Színtanácsadáshoz alapvetően a legfontosabb: egy tükör, szék, megfelelő nappali fény, színkendők és pár eszköz, amivel szemléltetni tudom vendégeim számára, miért fontos saját színeink ismerete.

A helyszín

Amíg a kisfiam pici, otthon tartom tanácsadásaimat. Van egy szoba, az a stúdióm, de már körvonalazódik a jövő is, szükség lesz arra, hogy más helyen folytassam. Vállalok céges rendezvényeken való tanácsadást, és olyan munkákat, amelyekhez nekem kell kitelepülni. Viszonylag mobil vagyok.

Sokan kérdezik: hogyan lehet a vállalkozást három gyermek mellett működtetni?

Egyelőre csak családi segítséggel. Ha dolgozom, a szüleim vigyáznak a kisfiamra, de akkor is ők segítenek, ha az ovis lányaim megbetegszenek. Mivel sok édesanya veszi igénybe szolgáltatásaimat, benne van a pakliban, hogy nekik kell átütemezni egy időpontot velem, ha az ő gyerekük lesz beteg. Erre egyébként fel voltam készülve, láttam a baráti körömben is, hogy a vállalkozói létben nincs betegszabadság.

Vállalkozó vagyok, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem ebből szeretnék megélni. Három gyereket nevelünk a férjemmel, ez szerintem elég motiváció, de nem szeretnék ráfeszülni erre.

Amíg szívből csinálom, addig lesz az egész hiteles és befogadható. A legnagyobb nyereség számomra az, ha tudom, hogy ők biztonságban vannak és megkapnak mindent amire szükségük van, beleértve az időt, amit velük töltök. Ezt pedig csak akkor tudom megteremteni, ha szabok egy határt, hogy mennyit fogok dolgozni. A másik hatalmas motivációm a sok felragyogó arc, ahogy megtelik valaki önbizalommal, és a későbbi pozitív visszajelzések.

Amit a korábbi munkahelyeimen, nemzetközi vállalatoknál megtapasztaltam az volt, hogy egyetlen dolog állandó, ez pedig a változás, így nem érhetnek meglepetések. Folyamatosan tanulni és fejlődni szeretnék, nyitott maradok, hogy változtassak, ha szükséges.

Kiemelt és cikk fotó: Simon Kinga saját képei

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is.

 

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely