Barion Pixel Skip to content

Egy kislány álmát váltotta valóra Rózsa Magdolna: elvitte Párizsba!

Ti miről beszélgettek a fodrászotokkal? A legutóbbi nyaralásról, sorozatokról vagy a legújabb festési trendekről és hajápolókról? Ha ezek a témáitok, akkor könnyebb az élethelyzetetek, mint amilyenben Rózsa Magdi vendégeinek legtöbbje van. Az ő szalonjában gyakoribb téma a pénztelenség, az állástalanság és előfordul, hogy a gyerekek családból való kiemelése kapcsán kérnek tanácsot.

Leginkább nőkért végzett tevékenységéért ismerni a csupaszív szociális munkást, pedig a Tükörkép Műhely nevű szociális szépségszalonja menedzselésével párhuzamosan két kiemelkedően eredményes adománygyűjtő misszión is túl van és hamarosan tervezi a harmadikat. Eddig több, mint ötszáz gyerek és több mint száz család számára tette könnyebbé a karácsonyt. Kívánságokat gyűjt be és adományozókat keres azok megvalósítására. Az egy személyben végzett több hónapos adományszervezői munka során egy kislány vágya különösen megérintette. És Magdi meg sem állt Párizsig, hogy teljesülhessen a kislány kérése.

Csodaolló, csodakéz

Rózsa Magdit a segítés vágya hajtja. Vágott hajat önkéntesként a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán és a Keletiben is, a menekülthullám idején. 2016 novemberében indult a a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ Erzsébet királyné úti telephelyén a Zuglói Szociális területért felelős alpolgármester által kezdeményezett és az önkormányzat finanszírozásából létrejött szociális szépségszalon, a Tükörkép Műhely. Itt Magdi nehéz helyzetben lévő nőknek nyújt fodrász és kozmetikai szolgáltatást, térítésmentesen. Ezért a munkájáért Aranyanyunak is jelölték. A filmben azok beszéltek róla, akiknek ő segít nap mint nap.

Karácsonyi ajándék több mint 500 gyereknek

Magdi szépségszalonjában azokkal a nőkkel, anyukákkal találkozik, akik a Zuglói Család és Gyermekjóléti Központ ügyfelei. Nekik osztanak ruhát és készíti el a frizurájukat egy-egy állásinterjú előtt, így sok történetet hallgat meg. Odafigyel.

A nők megnyílnak és sokszor elmondják, hogy mire lenne szükségük. A családsegítő háromezer ügyféllel rendelkezik, sokszor nem jut energia mindenre. Magdi ezt felismerve, létrehozta a Facebookon a Tükörkép Műhely – Támogatók Csoportot , ahol összekötötte a rászorulók igényeit az adományozni vágyókkal. 

2017 szeptemberében, alig 10 hónappal a műhely indulása után sok anya mondta el Magdinak: fél a karácsonytól, mert nem tud ajándékot venni. Ekkor kezdte el gyűjteni a kéréseket, és hamarosan 130 gyerek 130 vágya rendeződött precíz online táblázatba, életkorral, keresztnévvel, rövid bemutatkozóval. És meglettek az ajándékok, melyeket szintén Magdi osztott ki.

A szülőkkel való egyeztetés, az előkészítés, szervezés és lebonyolítás négy hónapba telt, munka és család mellett, de megérte, olyannyira, hogy 2018-ban újra nekivágott. Ekkor 105 család 430 gyerekének és számos szülőnek szervezett meglepetést.

Zugló-Párizs

Az első évben az egyik kívánság nagyon megérintette Magdi lelkét. Másfél év kellett, hogy kalandos úton teljesüljön az álom, de Magdi megcsinálta! Egy nehéz helyzetben elő kislány Párizsba szerett volna eljutni. és ő fél év alatt megteremtette a lehetőséget, hogy elutazzanak a francia fővárosba.

Jegyet, ismerősnél szállást is szerzett, de végül a kislány anyukája nem tudta időben elintézni az utazáshoz szükséges adminisztrációt. Ez persze az utolsó pillanatban derült ki, így Magdi egyedül utazott el. De nem akarta megszegni az ígéretét. Így segített intézni a papírokat az édesanyának, és idén, második nekifutásra, teljesen a saját költségén leszervezte az újabb utat.

„A kislányt korábban nem is ismertem, az anyukával álltam kapcsolatban és a gyerek sorsa, az egyedül nevelés érintett meg – meséli Magdi. –  Az út első két napján alig beszéltünk, sok volt az élmény, a kislány sok mindenből akkor élte át az elsőt: első külföld, első repülés. Az utolsó éjszakát viszont végig beszélgettük.”

Magdi biztos benne, hogy az utazás örök élmény marad. És nemcsak azért, mert még pont meg tudták nézni a Notre Dame-ot, hanem azért is, mert a hamarosan szakácsnak tanuló lány kinyílt a francia gasztronómia felé, elkezdte tanulni a nyelvet és megismerni a kultúrát.

Míg a kislány élményekkel feltöltődve érkezett haza, Magdi a reptérről a gyerekeihez sietett. Hiszen ő is egyedül nevel kettőt.

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is.

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely