Barion Pixel Skip to content

Így váltotok ti karriert!

„A multis lét nem teszi lehetővé az anyai feladatok ellátását.” „Olyasvalamit akartam csinálni, amit igazán szeretek!” „Végre azt csinálom és azzal keresek pénzt, ami nem okoz folytonos feszültséget bennem.” Azért váltottam, hogy szabadabb legyek a gyerekek mellett. Aztán kiderült, hogy vállalkozóként sokkal kevesebb időm van rájuk.” „Nem tolom többet más szekerét napi tíz órában.”. Többek között ezekkel a mondatokkal indokoltátok meg a korábban meghirdetett: Karrierváltás. Te miért vágtál bele? mini kutatásunkban a váltásotok okát. 

125-en válaszoltatok a Női váltó kérdőívére, ahol azt szerettük volna megtudni, hogy miért váltottatok, vagy terveztek karriert váltani. A válaszokból kiderült, hogy bár már sokan váltottatok (41%) és teljesen mással foglalkoztok, mint korábban, sokan még csak most tervezitek azt. A válaszadók negyede kisgyerekkel van otthon és így indított el egy vállalkozást. Minden tizedik kitöltőnk pedig éppen átképezi magát vagy munka mellett készíti elő a karrierváltását (23%). De mégis, miről, mire váltottatok?

A váltás tárháza minket is meglepett.

Reklámértékesítőből startupper, közgazdászból kézműves, multis logisztikai vezetőből üzleti coach, sugárterápiás asszisztensből informatikus, sztársminkesből  lovas terápia oktató, rádiós programigazgatóból coach és tréner, HR-esből termelői piacot szervező és kézműves vagy temetkezési szakemberből szövegíró. Csak néhány példa arra, hogy mi mindennel foglalkoztok új „életetekben”.

Ebben a szövegfelhőben igyekeztünk a legtöbb választ beleírni.

Bár többségetek nem tud megélni egyelőre új vállalkozásából (60%), arra a kérdése, hogy megbántátok-e a váltásotokat, a vállalkozóvá válást, határozott nemmel válaszoltatok!

Hogy miért döntöttetek a karrierváltás mellett? Szívünk szerint az összes választ megmutatnánk, de jöjjenek a legtipikusabbak:

„Az első egy év volt rendkívül nehéz, azóta hála istennek beindult a vállalkozás és biztos megélhetést nyújt rugalmas munkakörülmények mellett.” „Már volt régebb óta vállalkozásom a főállás mellett, nem a karrierváltás miatt indult. Sokkal nehezebb, nem keresek annyit, mintha corporate keretek között csinálnám, de sokkal szabadabb vagyok.” „Nem bántam meg egy percig sem, de nehéz elfogadtatni a környezettel, hogy most jóval kevesebb pénzért jóval többet dolgozom. De azt legalább rugalmasan és örömmel teszem.”„Multis vezetőként, és kiemelt high potential munkavállalóként sem tudtam visszamenni a cégemhez gyes után. Két szintet kellett volna lejjebb mennem ahhoz, hogy a rugalmasság, részleges home office vagy részmunkaidő opció lehetett volna, úgyhogy végkielégítésben maradtunk. Váltottam és jól tettem. A cég azóta is éllovasa a kismamák integrálásának a piacon, ami több, mint szórakoztató :)” „Ezerszer akartam feladni, de valami mindig továbbvisz :)”- írtátok.

Ha szívesen találkoznál olyanokkal, akik már váltottak vagy még csak tervezik a váltást, ha beszélgetnél hasonló helyzetben lévőkkel vagy kapcsolatot keresel épülő vállalkozásodhoz, gyere el a Női váltó egy éves szülinapjára, ahol Magyarországon először egy egész napos fesztivál csak rólatok szól!

Az október 3-i Női Karrierváltó Fesztiválon nem csak előadásokat hallhattok, hanem szakmai workshopokon is részt vehettek, hogy bővítsétek tudásotokat. Szeretnénk ha éreznétek, hogy nem vagytok egyedül a nagy döntésetekben. 

Kiemelt kép: rawpixel.com.

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely