Barion Pixel Skip to content

Zitáék sem tudták eleinte, mire van szüksége a szervezetüknek – Meddőnek nyilvánítva! 6. rész

A vitaminok és étrend-kiegészítők világába kalauzol a Meddőnek nyilvánítva! hatodik része. Pataki Zita és férje két olyan magyar feltalálót mutatnak be, akik sokat tesznek azért, hogy a lehető legtöbbekhez megérkezzen a várva-várt gyermekáldás. Ez azonban nem mindig sikerül. E heti cikkében Zita arról ír, mennyire komplex téma ez, és mennyire nem vagyunk tisztában saját szervezetünk szükségleteivel. Videó!

Hetekig készülök egy-egy epizódra, tanulmányokat olvasok, szakembereket keresek. Aztán ha a szakemberrel megvan az interjú, olyan hatással van ránk, hogy Atival még többet olvasunk, még többet informálódunk.

A tudás, amit így magunkba szívunk, sok érzelmet vált ki belőlünk. Olykor szomorúak és dühösek vagyunk, hogy ezt miért nem tudtuk hamarabb?! Ezt miért nem mondta egyetlen egy orvos sem!? Persze a józan eszünk tudja a választ, csak nehéz elfogadni.

A válasz: a meddőség egy összetett tünetrendszer, nem tudhatod, hogy mi az oka, ráadásul az orvostanban több tudományterületet érint.

Nőgyógyászat, endokrinológia, belgyógyászat, immunológiai, genetika, urológia, gasztroenterológia, hematológia. Mindez a hétköznapunkban érinti a táplálkozást, a mozgást, a stresszt, az alvásminőségünket…

Soha nem láttam ennyire összetettnek a problémakört.

Hamar megkapjuk a pecsétet, gyorsan meddőnek nyilvánítanak, a tünetek feltárása, az okok kiderítése azonban évekbe telik!

Mit tehetünk? Azt gondolom, hogy egyetlen kiút van ebből. A tudatos és célirányos gondolkodás.

Ha eldöntöttétek, hogy gyermeket szeretnétek, már akkor változtassatok! Már akkor legyen egy kivizsgálás, illetve alapvetően egy laborvizsgálat. Ne várjatok egy, vagy másfél évet! Ha huszonéves vagy, az orvos azt mondja: – Még fiatal, ne görcsöljön rá! 

Sajnos a mai életminőségünk mellett már egyetlen orvos sem adhat ilyen tanácsot. Igen is izgulhatsz azon, hogy sikerül-e a gyermekáldás! Ha egészségesnek tűnsz, és úgy érzed, semmi bajod, akkor is öregszel, sejtszinten a működésedet nem látod, nem ismered.

Nagyon nagy eséllyel nincs elég szelén, jód benned, ilyenkor télen D-vitamin sem. Ez szinte biztos.

Amíg nem szerettünk volna gyermeket, azt sem tudtam, mit csinál a pajzsmirigyem, mire jó, és a TSH, T3, T4, az micsoda!? Fogalmam nem volt, hogy a vitaminok közül mire figyeljek!

Most nehéz helyzetben vagyunk. „Influencernek”, véleményvezérnek számítok. Befolyásolhatom a ti vásárlási döntéseiteket, hatással lehetek a viselkedésetekre, így különösen fontos, hogy ez tisztességes módon történjen.

Ebben a részben termékek, szolgáltatások is elhangoznak, közvetítő, kommunikációs csatorna vagyok ezekben a részekben, ugyanakkor szeretném, ha tudnátok, hogy ellenszolgáltatást ezekért nem kaptam.

A film célja az ismeretterjesztés. Két magyar feltalálót mutatunk be nektek, akik tudásukkal a vitamin és táplálék-kiegészítő tárgykörben gyakran szerepelnek a meddőség témakörében különböző platformokon.

Azt, hogy ti milyen vitaminra, táplálék-kiegészítőre szorultok, csak ti tudjátok.

Azt, hogy melyik terméket vásároljátok meg, szintén egyéni döntés. És megint ott vagyunk, hogy a döntés a ti kezetekben van, a döntéshez viszont információ kell. Remélem, részről részre sokat segítünk ezekkel!

A Meddőnek nyilvánítva! hatodik részét itt is megnézheted: 

 

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely