Barion Pixel Skip to content

„Játszani szexi” – Győri-Nádai Réka, az év mompreneurje, akinek a hip-hop is jól áll

Győri-Nádai Réka egyszerre kreatív szakember, színházi rendező és játékos tréner, aki a www.work.buzz. szavazásán elnyerte az Év mompreneurje, azaz Vállalkozó Anyukája címet. Ráadásul mindezt szó szerint játszva érte el, hiszen társasjátékokkal foglalkozik férjével közösen: tesztelnek, ajánlásokat készítenek, vlogolnak és közösséget építenek.

Az év mompreneurjének, vagyis az Év Vállalkozó Anyukájának választották meg idén Győri-Nádai Rékát, és ez egyáltalán nem véletlen. Elég bátor volt ahhoz, hogy  adminisztrációs jellegű irodai munkaköréből váltani merjen, ráadásul egészséges önbizalommal rendelkezik, ami bizony elengedhetetlen ahhoz, hogy valami újba kezdjünk.

– Az, hogy egy nő vállalkozásba kezd, egyáltalán nem ritka, az viszont, hogy egy anyuka vág bele, már nem hétköznapi dolog. Vállalkozóként, az „anyuka” kategóriában nyertem, és el kell mondanom, meglepett, hogy rajtam kívül milyen kevesen mérették meg magukat.

Szerintem ennek egyetlen oka van:az, hogy az anyukák általában nem tartják túl sokra, amit csinálnak, nagyon alulértékelik magukat – mondja.

Réka ezzel szemben abszolút nem elveszett típus, szereti a nyüzsgést, az embereket, és azt is, ha zajlik körülötte az élet. Férjével közös vállalkozásuk mellett színházi rendezőként dolgozik, és független társulatok dramaturgja. Nem egyedül kezdett vállalkozni, párja, Zoltán, aki régóta szabadúszó társasjáték-tervezőként dolgozik, mindenben támogatta.

– Három évvel ezelőtt indítottuk el a „Mit játsszunk?” nevű vlogunkat a férjemmel a YouTube-on, és a kisfiunk, Csabi után ez lett a mi másik, nagy, közös szerelmünk. A társasjátékozás a kapcsolatunkat építő hobbi volt, de mostanra a munkánkká is vált. Vlogunkon bemutatjuk a különböző társasjátékokat, véleményt mondunk róluk, és segítünk abban is, hogy kinek melyik lehet a legjobb választás. Emellett pedig trénerként az üzleti szférában az Eureka Games-szel közösen fejlesztek élmények segítségével, mert a játékok másik nagy előnye azon túl, hogy kikapcsolódást nyújtanak, hogy a kapcsolatainkat is építik, erősítik – avat be Réka.

Játékos hétköznapok

A társasjátékok nagyon népszerűek, a minőségi idő eltöltésének egyik legjobb formáját jelentik, ráadásul nemcsak a gyerekek rajonganak értük, mára már rengeteg felnőtt is játszik. Az igény az új játékok iránt hatalmas, nem véletlen, hogy évente több mint 1 500 társasjáték jelenik meg Magyarországon.

– Az egyik pszichológus barátnőmmel nemrégiben éppen arról beszélgettünk, hogy a digitális távolodás és közeledés a társadalmunkban egy időben történik. A társasjáték felemeli a tekintetünket az asztalról egymásra, így „üti ki a nyeregből” a digitális élményt – osztja meg velünk Réka.

–  A modern játékok már komplex élményt nyújtanak, ezért nem hiányzik a digitális izgalom. Végre visszajön az életünkbe a személyesség, az odafigyelés és a beszélgetések. Nagyon jól összekovácsolja a közösséget – folytatja.

Réka és férje, Zoli nemcsak szeretik a munkájukat, hanem tisztelik is a játékot. Véleményük szerint ugyanis játszani jóval több annál, mint szórakozni, elütni valahogy az időt, ahogy azt sokan gondolják. Játszani hasznos, hiszen fejleszt, élvezetes, mert megnevettet, nem hagyja ellustulni az agyat, ugyanis elgondolkodtat. Arról nem is beszélve, hogy kreatívabbá és vidámabbá tesz.

Igazán jó abban leszel, amit szeretsz

Hosszú éveken keresztül egy irodában ülni és adminisztrálni nem éppen a világ legizgalmasabb feladata. Ilyenkor jól jön a változatosság, amit a monoton munkája mellett Réka a játékokban és a színházi rendezésben talált meg. Ám a kisfia születése mindent felülírt.

– Azt éreztem, hogy igazán jó abban leszek, amit szeretek, és akkor tudatosodott bennem az is, hogy szülés után már nem akarok visszamenni az irodába, a régi munkahelyemre. Sajnáltam volna, ha nem feszegetem a határaimat és nem kezdek el vállalkozni

– kezdi. – Teljesen más életminőséget jelent ez a létforma. Ám megtalálni azt, ami számomra a legfontosabb, kellő önismeret nélkül lehetetlen lett volna. A nők anyaként általában azért nem merik meglépni a váltást, mert nem bíznak eléggé magukban és sokszor a támogató környezet, elsősorban a párjuk biztatása hiányzik – véli.

– A női közösségeknek azonban hatalmas ereje van, segít kimozdulni a holtpontról, és megadja a kellő lendületet. A Mompreneurs csapat erre remek példa, hiszen itt mindenki egy cipőben jár, hasonlóak a problémák. A többiek, a sorstársaid segítenek meglátni benned azt a csodát, amit te nem látsz, és ebben rejlik a közösség ereje. Tény, hogy kisgyerek mellett nehéz időt szakítani az önismeretre és a munkára egyaránt. Az anyukák ekkor veszik hasznát az „egészséges önzésnek”, ami nélkül nem jut idő fejlődésre, kapcsolatépítésre, felnőtt „én” időre – mondja.

Vészhelyzeti forgatókönyv

A koronavírus miatti vészhelyzettel senki sem számolt, Rékáék sem gondolták hogy a blogjuk és a vlogjuk ebben az időszakban kiemelten nagy segítséget jelent majd sokaknak. A családok most össze vannak zárva, a négy fal között kénytelenek tölteni heteket, esetleg hónapokat. A sok nyomasztó hír mellett ilyenkor jól jön egy kis búfelejtő vidámság.

– Mindenki online rendel, ez alól a társasjátékok sem kivételek. Olyan ez az időszak, mint a karácsony előtti nagy játékvásárlás időszaka. A családok együtt vannak, hozzánk is sokkal több kérdés fut be, heti egy alkalommal élőben válaszolunk, így erősítve a személyes kapcsolatot – avat be Réka. –  Hetente 4-5 alkalommal olyan játékokról készítünk videót, amiket érdemes kipróbálni. De megmutatjuk azt is, hogy mit játsszunk otthon a gyerekkel. Emellett elindítottuk a Facebook-oldalunkon a #pánikhelyettjátszom kampányt, ahol a játékosok fényképekkel motiválják egymást a társasjátékozásra – így csempészve vidámságot és élményeket az aggodalommal teli napokba ­– mondja.

Réka bevallja, hogy ebben a mostani helyzetben nagyon hiányoznak nekik a közönségtalálkozók, a közös társasjátékos délutánok a barátokkal, családdal. Imádnak jönni-menni, emberekkel találkozni, beszélgetni. Szerencsére a munkájuk jelenleg is aktív, a „Mit Játsszunk?” vlogon online is tudnak tanácsokat adni, tartják a kapcsolatot a rajongókkal, és remélik, hogy hamarosan személyesen is találkozhatnak újra.

Nevetés nélkül viszont el sem tudják képzelni az életüket, ezért a helyzetre adott válaszul még egy rap-dalt is összehoztak férjével:

Fotók: Győri-Nádai Réka.

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely