A legszegényebb gyerekek is kapjanak tanszert!

Közeleg a szeptember, így az iskolakezdés időszaka is. Ez minden család pénztárcáját megterheli, de vannak olyanok, akiket szinte lehetetlen feladat elé állít. Rózsa Magdolna, zuglói családsegítő rajtuk szeretne segíteni. Alapítványával zuglói gyerekeknek gyűjt tanszerekre.

Az édesapa veseműtétre vár, az édesanya elvesztette a munkáját az első covid hullám alatt. Az ő családjukban két gyermeknek volna szüksége tanszerekre az iskolakezdéshez. Egy másik anya tavaly esett át mellrák műtéten, még mindig kezelésekre jár, most a táppénzből kellene megoldania két gyermeke beiskoláztatását. Egy harmadik, szintén nehéz körülmények között élő családban hét gyermekről kell gondoskodnia a szülőknek. Da akad olyan család is, ahol két vak szülőnek kell elindítania látó gyermekét az első osztályba. Róluk egytől-egyig Rózsa Magdolna, kozmetikus-fodrász-manikűrös Aranyanyu, zuglói családsegítő mesél, mert elhatározta, ha törik, ha szakad ő segíteni fog a nehéz sorsú gyerekeken.

Test- és Lélekszépítő Alapítványával indított kampányt augusztus elején. Nem tűzött ki elérhetetlen célt, mindössze 350.000 forintot szeretne összegyűjteni, hogy abból zuglói családok gyermekeinek vegyen tanszereket az iskolakezdéshez. Most valamivel több, mint 100.000 forintnál tart a gyűjtés, és már a közeli papír-írószer üzletek is akcióba lendültek. Ha sikerül összegyűjteni a pénzt, segítségükkel olcsóbban szállítják majd be a nagykerek a szükséges eszközöket.

Magdolna lelkes, de aggódik is kicsit. Napról-napra több a nehéz sorsú család. Sok szülő vesztette el az állását a koronvírus-járvány alatt. Sokan kerültek Családok Átmeneti Otthonába is. Rajtuk egyébként is nagy a nyomás, nem elég, hogy ételre is alig jut, az iskolakezdést is ki kell fizetni.

­– Nem fizikailag, lelkileg nehéz ilyen kampányt szervezni. Egész nap telefonálok, de néha, amikor kiderül, hogy a gyerekeknek nincsenek vágyaik, mert már megszokták, hogy a szülők úgysem tudnak nekik semmit megvenni, akkor nem bírok több családot felhívni – mondja.

Hozzáteszi, tárgyadományokat, iskolatáskát, füzetet, tolltartót is elfogadnak. Reméli augusztus 25-ig sikerül lezárni a kampányt, hogy mindenki időben megkaphassa a felszerelését. – Tudom, hogy a koronavírus helyzet miatt most nehezen adakoznak az emberek, de hiszek benne, hogy 350.000 forint összejöhet. Ha mindenki csak 1000 forinttal támogatná a kezdeményezést, olyan szeptember várhatna ezekere a nehéz sorsú gyerekekre, amilyet megérdemelnek – fejezi be.

Itt segíthetsz!

Fotó: Freepik. 

Vélemény, hozzászólás?