legjobb munkahely lett a whc

Családbarát munkahely a legjobbak között

Stratégia célként fogalmazták meg egy évvel ezelőtt, hogy a Legjobb Munkahelyek közé kerülnek és sikerült. A legnagyobb magyar tulajdonú munkaerőközvetítő cég mindezt úgy érte el, hogy közben a növekedés miatt 80 új kolléga is érkezett hozzájuk. A WHC dolgozói azt mondják, hogy elsősorban a családias légkör, az összetartó csapat, a fejlődési lehetőség és az új ötletek megvalósítására nyitott felsővezetők miatt szeretnek a cégnél dolgozni.

Az Aon Magyarország 18 éve kérdezi meg a dolgozók véleményét arról, hogyan érzik magukat a munkahelyükön, majd ez alapján adja át a Legjobb Munkahelyeknek járó díjat. Idén 13-an vehették át az elismerést, a WHC a 250 főnél kevesebbet foglalkoztató kategóriában nyert.

„Szolgáltató cégként értékünket a munkatársaink adják, az ő szakmai felkészültségükön és elkötelezettségükön múlik szolgáltatásunk színvonala, ezért vigyázni akarunk rájuk. Fontos, hogy megtartsuk őket, jól érezzék magukat nálunk, és közösen tegyünk meg mindent sikereinkért. Éppen ezért tűztük ki stratégiai célként, hogy 2018-ban szeretnénk az ország legjobb munkahelyei közé tartozni. Ez a díj azt tükrözi, hogy hogyan érezzük itt együtt magunkat, közösségként” – mondta Berta Péter a cég ügyvezetője.

A WHC az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a szolgáltatásait, ennek köszönhetően nemcsak az árbevételük nőtt tízszeresére, hanem a munkatársaik száma is. Csak tavaly 80 új kolléga érkezett a régiek mellé. Egy ilyen volumenű növekedés próbára tehet egy céget, sok múlhat a dolgozók hozzáállásán.

Tóth Zoltán tulajdonos, Pungor Beáta hr vezető.

Tóth Zoltán tulajdonos a díj átvételekor kiemelte: „dolgozóink kétharmada nő, az elmúlt közel 30 évben én azt láttam, hogy óriási szerepük van a hölgyeknek abban, hogy egy ilyen légkör alakult ki nálunk, ide szeretnek bejönni dolgozni a munkatársak. Azt szoktuk mondani, hogy akkor bír el egy ház nagy terhelést, ha biztos és erős alapokon áll. A mi szilárd alapunkat a munkatársaink alkotják.”

Kollégáik szerint munkahelyük egy nagyvállalat családias hangulattal, s bár a dinamikus fejlődésnek köszönhetően egyre többen vannak, ők mégis összetartóak tudnak maradni.

Hiába a több vidéki iroda, megtanulták, hogyan tudják segíteni egymást távolságtól, vagy attól függetlenül, hogy új kolléga, vagy több éve itt dolgozó munkatársról van szó. Közvetlenek, tegeződnek, a felsővezetők ajtaja mindig nyitva áll, a munkatársak ötleteikkel és nehézségeikkel is bátran fordulhatnak hozzájuk. A rugalmas munkaidő mellett pedig a családosok is képesek összeegyeztetni a munkát és a magánéletet.

Lehetőségük van képzésekre, tanfolyamokra járni, kipróbálhatják magunkat a cégen belül más-más pozícióban, és a közös célok mellett egyéni célok megfogalmazására is ösztönözik őket, melyek elérésében támogatást is kapnak.  

 „Odafigyelünk a munkatársaink véleményére, részt vesznek a döntési folyamatokban és motiváljuk őket a konstruktív együttműködő munkára. Az Aon Legjobb Munkahely kutatás jó visszajelzést adott arról, hogy hol tartunk, mely területen milyen feladatunk van még. Például a tehetséggondozás és a lapos szervezeteknél jelentkező előrelépési lehetőség nehézségein dolgoznunk kell, ha jövőre is a legjobbak közé akarunk tartozni, és mi azt szeretnénk”- emelte ki Göltl Viktor, ügyvezető.

A díjat közel 200 belsős kolléga értékelése alapján nyerték el és azon dolgoznak tovább, hogy a 3500 kölcsönzött munkavállalójuk és az a sok diák is, akiknek munkát biztosítanak, minél többet kapjanak ebből a pozitív szervezeti kultúrából.

Fotók: Bulla Bea/nőiváltó

Vélemény, hozzászólás?