Emlékezetes karácsonyi bulira vágysz a kollégákkal? Segítünk!

Idén neked kell megszervezned a céges karácsonyi partit? Bármilyen kis vállalkozást működtetsz, karácsony előtt jó megpihenni egy kicsit, megköszönni a kollégáidnak, szabadúszó társaidnak, ügyfeleidnek az egész évet. Semmi ötleted? Mi utánanéztünk néhány különlegesebb partinak. Jöhet a móka, kacagás…a lehetőségeknek csak a pénztárca szabhat határt! 

Ha december, akkor év végi hajtás. Kevés munkahely létezik, ahol ezt stresszmentesen meg lehet úszni. Az év legfontosabb céges partija kétségkívül a karácsonyi buli. Mi háromféle típusú munkavállalót ismerünk, ha bulizásról van szó. Az első tuti nem jelenik meg, a második duzzog, de az ingyen vacsit azért nem hagyja ki, a harmadik – aki a parkett ördöge is egyben – imádja a céges ivászatot, és lelkesen veti bele magát az éjszakába.

A lagzihangulat már fél tízre a tetőfokára hág. Dübörög a Last Christmas és a Száguldás, porsche, szerelem. 

Az IT-részleg vezetője a ruhatár jótékony homályában programozza át az új gyakornoklányt, a koca bagósok a teraszon fulladoznak, a könyvelő a mosdó fölött térdel, a nagyfőnök pedig azokat a trükköket próbálja utánozni, amikkel Lali bohóc-bűvész untatta a közönséget.

A kép nem csak ismerős, de tipikus is. A céges karácsonyi buli, ami akár pazar is lehetne, kreatív ötletek híján olcsó szombati lerészegedéssé silányulhat, amit másnap sokan szeretnének elfelejteni. Pedig lehetne ezt másképp is csinálni. Íme, néhány ötlet, hogy ne azért emlegessük azt a bizonyos estét még január végén is, mert tízkor bedöglött a hangcucc és takarodót fújtak, hanem azért, mert minden flottul ment, és tényleg szuperül éreztük magunkat.

1. Ünnepeljünk egész nap!

Na, jó ez igazából még nem maga a buli, de miért ne lephetnénk meg a kollégákat pénteken kezdéskor egy szuper, egészséges reggelivel? Ilyenkor már úgyis mindenki az esti outfittel van elfoglalva, vagy azt tervezi, melyik szórakozóhelyre megy tovább a céges parti végeztével.

Egy kötetlenebb nap megalapozhatja a jó hangulatot.

Rendelhetünk ételt, de akár játékokat is az irodába, hadd érezze mindenki, hogy a kemény munka mellett néha a lazulás is belefér!

2. Egységben az erő!

Ha őszinték akarunk lenni, a legemlékezetesebb élményeink valami olyan tevékenységhez köthetők, amelyben legalább ketten vettünk részt. Miért ne lehetne tehát becsempészni valami szokatlan, együttműködésre, közös gondolkodásra késztető programot is a cég karácsonyi műsorába? Lehet ez valami ismert vetélkedő mini verziója: jöhetnek a pénzzel teli bőröndök, csöröghet a bankigazgató és kezdődhet a kvíz!

De lehetünk még kreatívabbak, és felforgathatjuk az estét egy képzeletbeli gyilkossággal, amelyet a kollégáknak, csapatokat alkotva, kell megoldaniuk.

Esetleg rendelhetünk mobil szabadulószobát, vagy – ha nagyon bátrak vagyunk – bogarak és hüllők segítségével bátorságpróbának is alávethetjük az alkalmazottakat. Utóbbi biztos örök emlék marad.

3. Workshop-nap vagy főzőiskola

Ha az eddigiektől teljesen eltérő módon szeretnénk ünnepelni, kereshetünk workshopokat is. Egy csokoládékészítő foglalkozással garantáltan levehetjük a lábukról a kollégákat, de biztos siker lehet egy sörfőzde-túra vagy egy süti workshop is. És mivel az alkotás önmagában is nagy kaland, a közös festéssel, korongozással, esetleg karácsonyi díszkészítéssel sem lövünk mellé. 

Találtunk valami izgalmasat, kisebb, 20 fős csapatnak: december 5-én este például Havas Dóra, a Lila Füge gasztroblog alapítója főz egy felejthetetlen karácsonyi menüsort csak neked és csapatodnak a Gedeonban, ha szeretnéd. Mellé körítésként, természetesen betekintést enged féltve őrzött konyhai fortélyaiba is. További részletekért irány a heppen.hu!

4. Jelmezes karácsony

A farsang kicsit még odébb van, de ki ne szeretne beöltözni? Ha a kollégáknak jó a humora, egy csúnya pulcsis parti is telitalálat lehet, de a gengszter karácsony, vagy a Trónok harca tematika szintén befutó ötlet. Utóbbira – a megjelenteket családokra osztva – kvízt is építhetünk.

5. Lazuljatok humorral!

Az év végi hajtást levezetni nem csak ivással lehet. A nevetés szintén hatékony módszer a feltöltődésre. S, bár vissza lehet nézni a Dumaszínházas előadásokat felvételről is, mégis jobb lenne élőben látni a humoristákat. Lehetséges? Persze! Tóth Edu például szívesen töltene veled és a csapatoddal egy röhögéssel egybekötött estét. Ezt az ajánlatot itt találtuk!

6. Irány Vegas!

Bár a szerencsejáték bizonyos körülmények között tiltott, egy meglepetés kaszinó a vacsoraasztalok körül izgalmas estét ígér.

Belépéskor kapjon mindenki zsetont, és kezdődjön a játék – természetesen komoly tét nélkül!

Roulette, póker vagy black jack? Imádni fogják!

7. Klasszikus és elegáns

Ha kevésbé szeretnénk elrugaszkodni a megszokottól, akkor sem kell kétségbeesnünk. Egy borkóstolóval egybekötött vacsora egy romantikus kastélyszállóban, egy exkluzív étteremben, vagy egy hajón emlékezetes élmény lehet.

A színház-, és művészetrajongókat pedig elkápráztathatjuk egy igazán különleges programmal is. Mit szólnál hozzá, ha csirkemájpástétomot, lilahagymalekvárt, lazactatárt eszegetve Haumann Máté egy szűk körű vacsora keretein belül olvasna fel a világirodalom legszebb darabjaiból neked és a kollégáidnak, utána pedig beszélgethetnétek egy jót? Bevalljuk, ez a Heppen.hu-n talált ajánlat lett a szerkesztőség kedvence! 

+1 Játszani csak a gyerekek szeretnek? Dehogy!

A technikának köszönhetően ma már szinte csak a pénztárcánk szabhat határt az elképzeléseinknek. Bérelhetünk virtuális graffitit, virtuális sminkszobát, állíttathatunk fel green boxot a fotózáshoz, rendelhetünk interakítv élményfalat és interaktív társasjátékokat, és pózolhatunk egész este a selfie-tükör előtt is. Jó bulizást! 

Kiemelt-, és belső kép: rawpixel.com, heppen.hu.

Vélemény, hozzászólás?