Tegnap kaptam egy darabot a berlini falból. Postán jött egy igazi retro-szürke trabant fotójához erősítve. Bár a fal darab gyanúm szerint egy kínai nyomda melletti sittes zsákból került az 1 centért nyomtatott képeslapra, az ötlet zseniális. Berlini képeslap egy kis darab történelemmel.

Mióta a gyerekeim megszülettek, kicsit beszűkült a világ. Előtte a férjemmel 3-4 országba is elrepültünk évente, manapság ha a Balatonig lejutunk, az már maratoni túrának minősül.

A világlátásról mégsem kellett lemondanom. Egyik legjobb barátnőm ugyanis épp a nagyobbik fiam születése környékén vágott bele a világjárásba. Neki hála, minden évben 3-4 új országot ismerek meg az ő szemével. Egy örkényi magasságokat súroló félperces szöveges beszámoló egy láthatóan gonddal kiválasztott képeslap hátán.

Az évek során szép kis gyűjteményünk született, kaptunk már festményest, sárkányost, 3D-set, kirakóst, tengerformára vágottat, vigyázz rénszarvas útjelző táblát Norvégiából, Svájcból egy tábla csokoládét mintázót, Lisszabonól pedig egy olyat, amin egy tucat szép ablak van – ezt célzottan a Linux rajongó férjemnek címezték.

Imádok levelet kapni s a fiaim is kezdenek ráérezni a dolog ízére. Idén már ők kérték, küldjünk Junak lapot Balatonról, hisz, ha már ennyit utaztunk vele, ő is lásson valamit a mi szemünkkel.

Kiemelt fotó: Várfalvy Emőke

Vélemény, hozzászólás?