7+1 tipp, hogy megtaláld a hozzád passzoló állást anyaként

Visszatérni a munkaerőpiacra egy hosszabb kihagyást követően küzdelmesnek és ijesztőnek tűnhet főleg akkor, ha gyes, gyed után szeretnél újra dolgozni. Ezt támasztja alá egy 2018-ban publikált amerikai tanulmány is. Bóné Ágnes álláskeresési tanácsadó írása.

A munkaadók egy része nem szívesen alkalmaz kisgyermekes anyákat, mert attól tartanak, hogy otthon létük alatt szakmailag berozsdásodtak, a gyerekek betegsége miatt sokat fognak hiányozni a munkahelyről, nem tudnak túlórázni és kiszámíthatatlan, hogy mikor vállalnak újra babát. De ez nem azt jelenti, hogy emiatt neked is parkoló pályára kell tenned a karriered. Nézzük meg, hogy mivel kell szembenézned kisgyermekes anyaként és mire érdemes figyelned, ha szeretnél újra munkába állni. 

1. Több vagy mint egy anyuka

Sok édesanyának akár egy fél éves kihagyás is önbizalom vesztéshez vezet. Ismerős? Miért érzik azt a szakmailag korábban elismert nők gyermekük születése után, hogy már nem érnek annyit a munkaerő piacon? Ezek a félelmek sokszor alaptalanok.

Azért, mert néhány évig otthon voltál, semennyivel sem érsz kevesebbet, mint dolgozó nőtársaid. Valójában az anyaság alatt számos olyan képességre szert tehetsz, amelyek korábban hiányoztak a repertoárodból, és a munka világában is kamatoztatatni tudod őket. Ilyen például a kreatív problémamegoldás, a multitasking vagy a hatékony időgazdálkodás. A kisgyerekes anyukáknál nincs hatékonyabban dolgozó munkatárs! Érdemes ezt az álláskeresés során hangsúlyozni, hogy a munkáltató is lássa, hogy mit tud a képességeidből profitálni.

2. Beleírjam vagy sem?

Gyakori kérdés: beírjuk-e az önéletrajzba a gyesen, gyeden töltött időt? Ha beírod, azt érezheted, hogy gyorsan kiesel a versenyből, főleg akkor, ha már 5-6 éve vagy otthon a gyerekekkel. Ha pedig nem, akkor egy hatalmas lyuk fog tátongani az önéletrajzodban, ami szintén nem segíti elő azt, hogy behívjanak állásinterjúra. De akkor mi a jó megoldás?

Először is arra bátorítanálak, hogy az önéletrajzban próbáld meg úgy betölteni ezt a lyukat, hogy ne derüljön ki egyértelműen belőle, hogy miért voltál távol a munkaerőpiacról. Ezt úgy érheted el, ha olyan tevékenységeket tüntetsz fel a szülési szabadság helyett, amelyek értékkel bírnak a munkáltató szemében. Ilyen lehet például az, ha a gyermeknevelés mellett:

  • részt vettél valamilyen tanfolyamon, képzésen, tréningen, konferencián,
  • megszereztél egy újabb végzettséget,
  • családi vállalkozásban dolgoztál,
  • kézműves tárgyakat készítettél és ezeket eladtad online,
  • önkéntes munkát vállaltál,
  • részt vettél egy projektben,
  • elkezdtél szakmai blogot vagy könyvet írni,
  • csatlakoztál szakmai szervezethez és aktív szerepet vállaltál az életében.

Ha az önéletrajzban a munkától való távollét pozitív elemeire hívod fel a figyelmet, akkor potenciális pályázóként fogod feltüntetni magad és növeled az esélyét annak, hogy behívjanak az állásinterjúra.

3. Önts tiszta vizet a pohárba!

Nagy valószínűséggel – ha befedted a lyukat, ha nem – az állásinterjún rá fognak kérdezni a családi állapotodra és a gyermekek számára. Jogilag nem szabadna, de legtöbbször elhangzik a kérdés. Úgyhogy inkább készülj fel erre előre!

Érdemes ütős választ adnod erre a kérdésre, ami minden kétséget eloszlat a munkáltató fejében. Szóval halljuk: miért vagy te a legjobb jelölt a kiszemelt állásra? Itt egyébként már nyugodtan jelezheted, hogy az elmúlt éveket elsődlegesen gyermekneveléssel töltötted.

De emellett hangsúlyozd azt is, hogy a gyermekfelügyelet megoldott, ha a gyerekek betegek lesznek vagy ha szükséghelyzet következik be. Majd ezt követően zárd le ezt a témát, és próbáld meg az erősségeidre és az eredményeidre felhívni a figyelmet.

Az állásinterjú ne a családról és a gyerekekről szóljon, hanem azon képességeid kidomborításáról, amelyek az adott pozíció betöltéséhez szükségesek.

4. Ne csak részmunkaidős állásokat célozz meg

Habár globális szinten a cégeknek a 85 %-a állítja azt, hogy a rugalmas munkavégzés növeli a produktivitást és a munkavállalók több mint 50 %-a a munkaidejének a felét az irodán kívül tölti, Magyarországon még nem annyira elterjedt ez a foglalkoztatási forma. Itthon a nők 6,7%-a végez munkát részmunkaidőben, ami messze elmarad a 31,6 %-os uniós átlagtól.

Ezért érdemes megpályázni teljes munkaidős állásokat is még akkor is, ha te a 4-6 órás állásokat részesíted előnyben. Sokkal több állás közül válogathatsz így és soha nem tudhatod, hogy melyik vállalkozás lesz nyitott az általad kínált megoldásra. Attól, hogy egy cégnél korábban nem volt lehetőség a részmunkaidőre, nem jelenti azt, hogy soha nem is lesz.

Ám mielőtt felhoznád a témát az állásinterjún, érdemes előtte meggyőzni a munkáltatót arról, hogy te vagy a legjobb választás a cég számára. Ha így teszel, akkor sokkal erősebb lesz az alkupozíciód és nyitottabbak lesznek a javaslatodra.

5. Gondolkodj a dobozon kívül

A rugalmas munkavégzés nemcsak a részmunkaidős állásokat takarja, ennél sokkal többet jelent. A rugalmas foglalkoztatási formák közé tartozik például a távmunka, a munkakör megosztás, a rugalmas munkaidő és a kötetlen munkarend is. És a lista ezzel még nem ért véget.

Érdemes elgondolkodnod azon, hogy a részmunkaidő mellett milyen foglalkoztatási formák szimpatikusak a számodra, amelyek elősegítik a munka-magánélet egyensúly megteremtését. Lehet, hogy a munkáltató nem hajlik a részmunkaidőre, de lehetőséget teremt arra, hogy hetente 1-2 napot otthonról dolgozhass. Vagy nem ragaszkodik foggal-körömmel ahhoz, hogy 9-től 5-ig bent legyél az irodában, rád bízza, hogy mikor érkezel és távozol addig, amíg a munkával járó feladatokat ellátod. 

A lényeg, hogy megtaláld, melyik a számodra megfelelő kombináció és te se zárkózz el teljesen a munkáltató által kínált alternatíváktól.  

6. Ne csak az álláshirdetéseket bújd!

Tudtad, hogy az állások 80 %-a még azelőtt betöltésre kerül, mielőtt meghirdetnék őket? Ezek az állások az úgynevezett rejtett munkaerőpiacon találnak gazdára. 

A munkáltatók ugyanis több csatornán keresztül próbálják megtalálni a tökéletes jelöltet (például ismerősök körbekérdezése, saját adatbázis átnézése, belső ajánlások, beküldött önéletrajzok…), mielőtt igénybe vennék az online állásportálok szolgáltatásait. Ennek következtében a legtöbb állás még azelőtt elkel, mielőtt láthatóvá válna. Mégis az álláskeresőknek a 95 %-a csak olyan állásokat céloz meg, amelyek kikerülnek az állásportálokra. 

Ha olyan álláskeresési módszereket is elsajátítasz, amelyek közelebb visznek a rejtett állásokhoz, akkor sokkal kisebb versennyel találod szemben magad és jobb lehetőségek közül tudsz válogatni!

Mit tegyél? Például mozgósítsd a kapcsolataid. Járj el szakmai rendezvényekre és ismerkedj! Vedd fel a kapcsolatot toborzókkal! Keresd fel közvetlenül azokat a cégeket, ahol te is szívesen dolgoznál. Legyél aktív a LinkedInen, amely a világ első számú szakmai közösségépítő portálja és a toborzók 94%-a használja potenciális jelöltek felkutatására. 

Nem kell feltétlenül felhagynod az álláshirdetésekre történő pályázással, de érdemes más álláskeresési módszerekre nagyobb hangsúlyt fektetned.

7. Legyél proaktív!

A legtöbb édesanya már a szülés előtt lépéseket tesz annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen menjen, amikor megérkezik a pici. A recept a munkába való visszatérésnél is hasonló, ugyanis már akkor érdemes tudatosan készülni erre az időre, amikor még a gyesen, gyeden vagy.

Tartsd a kapcsolatot a feletteseddel, munkatársaiddal, menj be többször a munkahelyedre és ülj le velük kávézni, hogy felszedd a legfrissebb információkat. Azt is felajánlhatod, hogy hetente egyszer, egy-két órában besegítesz a cégnek. Így biztosan nem fogsz kiesni a körforgásból.

Keresd a lehetőségeket, ahol új emberekkel ismerkedhetsz meg! Egyébként is jól esik kimozdulni otthonról, más felnőttekkel, sorstársakkal beszélgetni… Vedd fel a kapcsolatot olyan családbarát cégekkel, akik várják és támogatják a kisgyermekes anyukákat.

Vegyél részt képzéseken, tréningeken, konferenciákon, workshopokon! Akár egy új végzettséget is megszerezhetsz néhány év alatt, elmélyülhetsz a social média világában, megismerheted az Instagram működésének titkát vagy elvégezhetsz egy-két online kurzust. Ma már az jó online platformok segítségével könnyű a szakmai tudásod frissen tartani, bővíteni.  

+1. Ne legyél magaddal túl szigorú!

Végül, de nem utolsósorban legyél türelmes és kitartó, adj időt magadnak. Róma sem egy nap alatt épült fel! Ha nem hívnak be állásinterjúra, akkor valószínű, hogy az önéletrajzoddal van a baj vagy nem a megfelelő állásokra jelentkezel.

Ha pedig rendszeresen jársz állásinterjúra, de a végén nem te kapod meg az állást, akkor érdemes az állásinterjú képességeiden csiszolni. Minden csak gyakorlás kérdése! Ne félj segítséget kérni! Ne feledd, ha önmagadba fektetsz, akkor az mindig kamatostul megtérül.

A szerző közgazdász, álláskeresési tanácsadó. Itt találod meg az oldalát!

Kiemelt fotó: Freepik, prostoolech

Vélemény, hozzászólás?