Kutya, tisztasági csomag, masszázs, fizetett alkotói szabadság – Miben mások a Legjobb Munkahelyek?

Mit tudnak azok a munkahelyek, ahova örömmel járnak be a kollégák dolgozni, amit másoknak is ajánlanak, és ahol hosszú távon terveznek? 2019 Legjobb Munkahelyein ugyanis ez a helyzet. Utána jártunk a részleteknek.

Egyre könnyebben mondanak fel a munkavállalók, ha nem érzik jól magukat egy cégnél, hiszen tudják, nagy a munkaerőhiány.

Mégis vannak vállalatok itthon is, ahol egyre elkötelezettebbek a kollégák. Ott, ahol sikerül megtalálni a munkavállalói elégedettség kulcsát, az alkalmazottak kiegyensúlyozottabbak, hűségesebbek és a teljesítményük is jobb.

Ezek a cégek ráadásul gyorsabban tudnak fejlődni és az elkötelezett munkavállalók a profitot is szívesebben termelik egy olyan cégnél, ahol érzik, hogy számít a véleményük. Ez derül ki legalábbis a 20.000 munkavállaló válaszából a Kincentric Legjobb Munkahelyek kutatásában.

A szigorú, adatalapú felmérés alapján hét vállalat kapott elismerést sokan közülük nem is először. A HARTMANN-RICO Hungária Kft., a Hilti Hungária Kft., a HRP Europe Kft., a WHC Cégcsoport, az Euro Family, a JYSK Magyarország és a Provident Pénzügyi Zrt. azok a cégek idén, ahol a kollégák szívesen húzzák egy irányba a hajót. De mégis, mit csinálnak ezeknél a cégeknél, milyen programjaik vannak a kollégáknak? Erről kérdeztük őket, hogy egy kicsit a színfalak mögé nézhessünk.

Ha motivál a kutya, jöhet!

Míg ma egy átlag magyar munkahelyen ahhoz is felsővezetői engedélyt kell kérni, hogy a csendesen rajzolgató gyerekünket bevigyük egy délelőtt erejéig a munkahelyünkre, addig a legjobbak között van, amelyik cég attól sem akad ki, ha négylábú kedvencünk kísér be dolgozni.

„Törekszünk rá, hogy mindenki jól érezze magát nálunk, és megpróbáljuk megtalálni az egyéni motivációkat. Lehetőséget biztosítunk például arra, hogy ha valakinek úgy jobban megy a munka, akkor behozza a kutyáját is az irodába. A kollégák élnek is vele, több kutyus is van már, aki napi szinten bejár dolgozni a gazdájával” – mondja Pálné Molnár Eszter, az 50-250 főt foglalkoztató cégek kategóriájában díjazott HRP Europe Kft. HR vezetője.

Náluk egyébként kifejezetten figyelnek a nők igényeire is. A mosdóban tisztasági csomagot találhatnak a női dolgozók, szülés után visszavárják őket, de a nyugdíjas korosztályt is szívesen foglalkoztatják.

A HRP Europe Kft. csapatának egy része.

Fizetett alkotói szabadság? Miért ne!?

Emberközpontúság, karrierlehetőség, lelkesítő jövőkép – ebben érték el a legnagyobb növekedést az átlaghoz képest a legjobb munkahelyek. A kiemelkedő munkáltatók engednek kísérletezni, új dolgokat kipróbálni, és nem riadnak vissza az önmegvalósítástól sem, mert tudják, az innováció így folyamatosan része lesz a szervezet életének. Nem álom: itthon is léteznek olyan vállalatok, amelyek tényleg támogatják a személyes fejlődést, sőt akár fizetik is a tanulmányokat, vagy épp az alkotói szabadságot.

Az az 50-250 főt foglalkoztató cégek között elismert HARTMANN-RICO Hungária Kft. számára nem kérdés, hogy az alkalmazottai egyetemen vagy főiskolán tanuljanak tovább, ha ahhoz van kedvük. Ha kell szabadidőt biztosítanak a felkészülésre, vagy bizonyos esetekben átvállalják a tandíjat is.

A JYSK másodjára érdemelte ki a Legjobb Munkahely elismerést. Fotó: Lakos Gábor

„Hozd az elkötelezettséged, mi adjuk a lehetőségeket” – ezt már a JYSK magyarországi Country Managere, Szimeiszter Sándor mondja. Ők a 250 és 1000 fő közötti cégek kategóriájában lettek legjobbak.

„A mindennapokban is éljük ezt a dolgozóknak tett ígéretet. Ha valaki hajlandó erőfeszítéseket tenni a saját fejlődése érdekében, az egészen biztosan nem marad rejtve nálunk” – részletezi, és elmondja mindenkit arra bátorítanak, hogy kihozza magából a legjobbat, és ezt képzésekkel, tanfolyamokkal is támogatják.

A Hilti Hungária Kft., amit az az 50-250 főt foglalkoztató cégek között díjaztak, attól sem ijed meg, hogy hosszú távú, fizetett alkotói szabadságra küldje alkalmazottait, ráadásul egy igencsak férfias szakmában tervezetten igyekszik növelni a női munkavállalók számát. Ők valószínűleg tudják, az új nézőpontok csak erősebbé teszik a szervezetet.

A Hiltinél jó a hangulat.

„Kollégáink zöme rugalmas munkaidőben dolgozik, és a home office lehetőségen túl hosszútávú fizetett alkotói szabadságot is biztosítunk. Cégkultúránk erősítése érdekében elindítottuk a „The Hilti Way” programot, melynek következő állomása a mindfulness és a stresszkezelés lesz” – tudjuk meg Jackson Mónikától a Hilti Hungária Kft. HR igazgatójától.

 Relax szobát egyébként a HRP Europe Kft. is üzemeltet, amellett, hogy hetente egyszer masszázsra is mehetnek a dolgozói. Nem tudunk elképzelni olyan munkahelyet, ahol egy ilyen intézkedés ne részesülne osztatlan sikerben.

Ahol az anyák is otthon érzik magukat

Egy jó masszázst vagy egy félórányi csendet biztos, hogy egy kisgyermekes anya sem hagyna ki, ám ami még ennél is fontosabb az az, hogy nem kelljen választania a gyermeke és a munkahelye között.

„Ha érzem a belém vetett bizalmat, és tudom, hogy bármi is történjen a munkahelyemen számítanak rám, és megértik, hogy mennem kell a gyerekemért, akkor egyáltalán nem érzem tehernek, ha este vagy hétvégén is rá kell néznem az emailjeimre” – mondja Nyeste Ágnes, a JYSK HR managere.

A JYSK közös erővel éri el a célt.

A díjazott vállalatok mindegyike érti, sőt, jól érti az anyák igényeit. A legtöbb helyen a rugalmas munkaidő és a home office is adott, de családi nappal is szívesen kedveskednek a dolgozóknak. Lehetőségünk van otthonról dolgozni, vagy rugalmasan beosztani a munkaidőnket. Nem jelent problémát, ha a gyermekünk megbetegszik, és el kell érte menni, vagy éppen a karácsonyi ünnepséget szeretnénk büszke szülőként megnézni – természetesen amellett, hogy a feladatunkat precízen elvégezzük. Az irodánkba látogató gyerkőcöket várja a gyereksarok, és esetleg néhány WHC-s csoki. Belsős, gyermekek között kihirdetett rajzpályázat során pedig szuper nyereményeket zsebelhetnek be” – avat be Pungor Beáta a WHC-től.

A WHC gyereksarokkal várja a kicsiket. Fotó: Lakos Gábor.

Egy vállalatnak is lehet emberi arca

 Nyeste Ágnes elmeséli, ő még a céges autóját is megtarthatta a GYED ideje alatt, ráadásul folyamatosan naprakész maradt a vállalati feladatokkal kapcsolatban, mert a JYSK-nek tényleg fontos volt, hogy érezze, visszavárják. Ám, természetesen ők sem csak a kismamákra figyelnek.

„Úgy általában érvényes, hogy ha egy dolgozónak valamilyen nehézséggel kell szembenéznie a családi életben, ami a munkáját is érinti, akkor a területi vezető és az üzletvezető megpróbálnak mindenki számára kedvező helyzetet teremteni. Az egyik dolgozónk édesanyjáról például kiderült, hogy beteg és állandó ápolásra szorul. Emiatt fel akart mondani. Mi viszont inkább meggyőztük, hogy menjen el fizetés nélküli szabadságra és amint tud, térjen vissza közénk. De természetesen megértjük azt is, amikor valaki több hónapot tölt betegállományban. Szóba sem jöhet, hogy ne várjuk tárt karokkal a gyógyulás után” – avat be Ágnes.

A HARTMANN-RICO-nál számít a kollégák egészsége is. Fotó: Lakos Gábor

Sass Judit, a HARTMANN-RICO Hungária Kft. social média managere elmondta, hogy náluk folyamatos szűrővizsgálatokon vehetnek részt az alkalmazottak és biztosítják a heti üzemorvosi vizsgálatot is. Jövő nyáron szűrőkamiont is várnak, ami a családi napjukra érkezik majd. De iskolakezdési támogatást is nyújtanak, és ha más megoldás nincs, egyáltalán nem bánják, hogy egy-két napra bejöjjön dolgozni a gyermek a szülővel.

Az Euro Family minden üzletet bezár karácsonykor. Fotó: Lakos Gábor

A 250 és 1000 főt foglalkoztató cégek között elismerést kapott Euro Family-nél szintén az összetartás erejében hisznek. Náluk a vezetők nem csak irányítják, de szolgálják is az alkalmazottakat. Ezt bizonyítva december 24-én az összes üzletüket bezárják, hogy minden dolgozójuk békésen, családi körben készülhessen az ünnepre. Így tesz egyébként, ahol csak tud, a JYSK is. 

Kiemelt kép: Lakos Gábor.

Vélemény, hozzászólás?