Mindent a gyerekekért – Elstartolt az Edison100

Te tudod, mi kell ahhoz, hogy a mai óvodások és iskolások megtalálják a helyüket a munka világában, amikor annak eljön az ideje? Ha ismersz olyat, aki igen, akkor ne titkold tovább! Újra elstartolt ugyanis az Edison100 jelölés, melynek segítségével Magyarország leginnovatívabb, gyerekeket fejlesztő kezdeményezéseit keresik. 

“Abban hiszünk, hogy a legjobb dolog, amit tehetünk, hogy a gyerekeket közösen készítjük fel a jövőre” – vallja a magyar vállalkozók által alapított Bridge Budapest szervezet és az általa létrehozott Edisonplatform közössége. Épp ezért második alkalommal keresik Magyarország leginnovatívabb, gyerekeket fejlesztő kezdeményezéseit.

Céljuk, hogy fejlesszék a gyerekek és felnőttek gondolkodását, és, hogy minél erősebben összekapcsolják a gyerekek jövőjével foglalkozó civil, piaci, tudományos és oktatási szereplőket. Az ő segítségükkel szeretnék összegyűjteni a jó gyakorlatokat, amelyekből érdemes tanulni, új tudást létrehozni.

Milyen tudásra lehet szüksége egy óvodásnak ahhoz, hogy húsz év múlva megtalálja a helyét a munka világában?

Ez ma az egyik legfontosabb és egyben a legnehezebben megválaszolható kérdés is, ami a szülőket foglalkoztatja.

Az Edisonplatform segíteni szeretne a válasz megtalálásában. Az Edison100 listán olyan gyerekek fejlesztésével foglalkozó szereplőket mutatnak be, akik a jövőben fontos tudást és készségeket adnak át a gyerekeknek, és tesznek azért, hogy a mai óvodások és iskolások megtalálják majd a helyüket az értelmes munka világában. Az ő munkájukat szeretnék elismerni, tudásukat megosztani, és eljuttatni a hírüket azoknak a szülőknek, akik tudatosan gondolkoznak a gyerekeik jövőjével kapcsolatban.

Most azt kérdezik, te kiket látnál szívesen a listán? 2020. március 9-ig itt várják a jelöléseket! 

Olyan kezdeményezéseket keresnek, amelyek:

  • az iskolai kereteken túl fejlesztenek 3-14 éves korú gyerekeket vagy szüleiket,
  • a jövőben fontos tudásra és készségekre koncentrálnak,
  • innovatív és jövőbemutató módszereket alkalmaznak, és akikkel élmény a tanulás,
  • legalább 1 éve működnek és legalább 100 gyereket vagy szülőt képeztek.

Ha ismersz ilyen szervezetet, akkor már küldheted is a jelölésedet! 

A jelölt szervezetek listára kerüléséről az Edisonplatform Gondolkodó Kör tagjai döntenek. 2020. április 15-én derül fény arra, kik kaptak helyet az Edison100 listán.

 

Vélemény, hozzászólás?