Négy és félmillió lépés a gyermekgyógyítókért

Több mint négymillió lépés. Egészen pontosan 4.576.448 – ennyit tettek meg magyar gyermekgyógyító orvosok, nővérek, ápolók és az őket támogatók csapatai múlt hétvégén országszerte a daganatos gyermekekért és gyógyítóikért. Először húzott túracipőt az ország, hogy felhívja a figyelmet a gyermekgyógyítók áldozatos munkájára. 

A cél mindössze másfél millió lépés volt, mert 41 évvel ezelőtt vágott neki Rockenbauer Pál és csapata az Országos Kéktúra másfél millió lépésének. Most a Visegrádi-hegységben, a Balatonnál, Szegeden és Pécsett szerveztek csapatépítő túrákat. A szervezők kicsit izgultak. A hétvége előtt pár nappal az előzetes vállalások alapján még csak 762.400 lépésnél jártak. Alig hittek a szemüknek, amikor pénteken elkezdett pörögni a számláló, és meg sem állt egészen az eredeti cél több mint háromszorosáig. 4.576.448 – ennyit tettek meg magyar gyermekgyógyító orvosok, nővérek, ápolók, és az őket támogatók csapatai múlt hétvégén országszerte a daganatos gyermekekért és gyógyítóikért.

Családok, baráti társaságok, túraegyesületek, gyógyult betegek és zarándokcsoportok is szorgalmasan lépegettek a hétvégén. Összesen több mint 1.000 túrázó csatlakozott a kezdeményezéshez, 15 túraegyesület szervezett „lépésgyűjtő” kirándulást a tagjainak.

Potyautassal a kéken csapata a pénteki forróság ellenére is vállalta, hogy pici babákkal a hátukon sétáljanak a gyógyítókért. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Természetbarát Szövetség tagjai háromnapos, Máriaremetétől Dobogókőig vezető zarándokutuk lépéseit adták hozzá a kampányhoz. A Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület éjszakai túrával csatlakozott, és a debreceni Nordic Walking Klub tagjai is a gyermekekért és gyógyítóikért gyalogoltak.

A Gyermekgyógyítók pedig – orvosok, nővérek, ápolók –, akik egész évben fáradhatatlanul küzdenek a rájuk bízott gyerekekért, szintén bakancsot húztak a hétvégén. Családjukkal, gyógyult betegekkel, hozzátartozókkal, kórházi dolgozókkal együtt kirándultak a Visegrádi-hegységben, a Balatonnál, Szegeden, Pécsett és az Őrségben.

Sikerült tehát Szegedtől Debrecenig, Pécstől Miskolcig megmozgatni az egész országot! Ez volt az első, de biztosan nem az utolsó jótékonysági túrahétvége a Gyermekgyógyítókért.

Fotó: Pécsi gyermekgyógyítók. 

Vélemény, hozzászólás?