Újraindul a Nem luxustáska kampány!

Huszka Ági és Cserta Szandra vállalkozók tavaly arra kérték a nőket, hogy gondolják végig, van-e olyan használaton kívüli, jó állapotú táskájuk, amit higiéniai termékekkel megtöltve olyan nőknek ajándékoznának, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak. A Nemluxustáska kampány felrázta az országot, megdöntötte a női és menstruációs szegénység évszázados tabuját, és most újraindul!

Huszka Ágival, a kampány egyik ötletgazdájával tavaly Molnár Anikó beszélgetett. Elmondta, társával, Cserta Szandrával hisznek benne, hogy a bontatlan, új higiénés termékekkel, vagy akár fehérneműkkel telepakolt táskák nagy segítségére lesznek a rászorulóknak. Arra kérték a nőket, hogy gondolják végig, mi az, ami számukra nem luxuscikk, de azok számára, akik kapják, nagyon is az.

“Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen. Amikor azon gondolkodunk, hogy melyik márkájú egészségügyi betétet vegyük meg a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy vajon akinek nincs fürdőszobája, netán lakása sem, az nem a márkák között válogat, hanem azt kell eldöntenie, hogy élelmiszert vagy higiénés terméket vesz-e” – hívta fel a figyelmet Ági arra, hogy néha érdemes másképp gondolkodnunk a saját mindennapi problémáinkról is.

A tavalyi videót itt nézhetitek meg: 

Ági és Szandra, azaz a Kívül Belül Boldogság és az Ági Huszka Style vállalkozások alapítói tavaly a kampánynak  köszönhetően országszerte 12.000 adománytáskát juttathattak el a rászorulóknak, a kezdeményezés ráadásul – több évszázados tabut megdöntve – rávilágított a női szegénység, és ezen belül a menstruációs szegénység témájára is. 

Arról, hogy mit érdemes tenni a táskákba, és mit nem, a kampány honlapján tájékozódhattok. Átvételi pontokat Budapesten és vidéki nagyvárosokban is találhattok, de adományotokat postán is feladhatjátok. A szervezők 2020. január 31-ig várják a felajánlásokat. 

Átvételi pontok 2020-ban:

 • Budapest, Kívül Belül Boldogság Bemutatóterem
 • Székesfehérvár, Cserta Optika Kft., 8000 Székesfehérvár, Távirda u. 25. (nyitvatartási időben)
 • Oroszlány, Cserta Optika Kft., 2840 Oroszlány, Rákóczi u. 21. (nyitvatartási időben)
 • Szombathely, Smile Nyelviskola, 9700 Szombathely, Fő tér 24/C (nyitvatartási időben)
 • Győr, Smile Nyelviskola, 9024 Győr, Babits Mihály u. 14/B (nyitvatartási időben)
 • Sopron, Smile Nyelviskola, 9400 Sopron, Csengery u. 30-32. (nyitvatartási időben)
 • Zalaegerszeg, Smile Nyelviskola, 8900 Zalaegerszeg, Tüttőssy u. 7. (nyitvatartási időben)
 • Eger, TPC Kft., Csiky S. u. 48-50. Eger (nyitvatartási időben) [jan. 6-tól]
 • Szeged, Csongi Fűtéstechnika, Csongrádi sgt 22. (Nyitvatartási időben: 8-15.30)
 • Hajdúszoboszló, Bóbita Magánóvoda, Rákóczi u. 55. (minden hétköznap 8-16)
 • Debrecen, Autómosó 4028 Debrecen, Sámsoni út 3. (hétvégente 9-17 óra között)
 • Pécs, Crosssec Solutions Kft., Közraktár utca 5. (1. em.) ( H, P: 7-16:30)
 • Dunakeszi, Kispiac Dunakeszi, Repülőtéri út 1. (P 16-18)
 • Nyíregyháza, Szent István utca 14. 21-es rendelő (H-P 8-16), Szentháromság tér 1. (Görögkatolikus templom) (H-Cs 9-12)
 • Békéscsaba, Kazinczy utca 4. 1. em. 106. iroda (Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 15:00-17:00)
 • Miskolc, Miskolci Egyetem, I. Gyűjtőpontok ​ a Campuszon belül Miskolc-Egyetemvárosban​ január 8-31. között 9-12.00-ig naponta más-más helyszínen: HÉTFŐNKÉNT: A/2 GALÉRIA épület földszint; KEDDENKÉNT: A/1 mfsz. 23. FDSZ iroda (Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének Miskolci Egyetemi Szervezete); SZERDÁNKÉNT: A/1 mfsz. 7. ME-HÖK iroda; ​ CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT: STEFÁNIA épület fsz. büfé (Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar épülete);​ II. Gyűjtőpont ​ a belvárosban​ január 8-31. között (péntekenként) 10-16.00-ig: PÉNTEKENKÉNT: Miskolc, Bartók tér 1.; Zenepalota, hátsó bejárati portás fülke, (Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete)

Postázási cím: Kívül Belül Boldogság Bemutatóterem, 1068 Budapest Szófia u. 18. (balra üvegajtó, logóval) – Telefonszám: 06305118355

Vélemény, hozzászólás?