Mivel játssz hétvégén? Megmondjuk! – Ez az öt kedvenc társasunk

Tagadhatatlan tény, hogy megérkezett a hideg. Ez viszont nem csak rosszat jelenthet ám! Mi például imádunk társasozni. És mikor lehetne alkalmasabb időt találni rá, mint a hosszú, sötét télbe hajló estéken? Elő a kockákkal! Elmondjuk, mivel játszunk mi.

Trivial Pursuit Jóbarátok verzió

  

Óriási rajongója vagyok a Jóbarátok című sorozatnak és a hagyományos Trivial Pursuit játéknak. Úgyhogy amikor kiderült, hogy a két kedvencemnek fúziója van, nem is volt kérdés, hogy azonnal szükségem van a játékra. A dobozban 100 kérdéskártya található, azokon hat darab kérdés, amely az egyes epizódok egy-egy igen fontos momentumára kérdeznek rá. Pl: Hogyan nevezi el Joey a TV-jét?  A válaszokért sem kell messze menni, elég csak megfordítani a kártyát. De ha igazán jól akarunk válaszolni, akkor sajnos kénytelenek vagyunk leülni és megnézni a sorozatot újra és újra és újra…

Magic Maze – Fogd és fuss!

Ha egy mozgalmas, kooperatív játékot keresel, amiben ráadásul egy szót sem szólhatsz (csak néha), a Magic Maze a Te játékod! A legjobb benne a CSINÁJJÁMÁVALAMIT bábú, amit jelentőségteljes nézéssel egybekötve kopogtathatsz bárki előtt, ha finoman fel szeretnéd hívni a figyelmét arra, hogy igazán léphetne már egyet. A cselekmény egy plázában játszódik, amelyben hőseinknek varázstárgyakat kell elcsenniük és azokkal kijutniuk a plázazár előtt. Elsőrangú csavar a történetben, hogy bármikor bármelyik bábut babrálhatod, de mindig csak egy módon, vagy egy irányba, miközben csak rövid pihenőidőkben egyeztethetsz a társaiddal. A fokozatos plusz szintek és kártyák színesek, változatosak, imádtam őket!

Bajuszcsapó

Egyszerű szabályok, végtelenül pörgős játék, rengeteg nevetés és csapkodás. A dobozban található bajuszok segítségével bárkiből lehet Poirot, Dalí, vagy Hulk Hogan. De aztán el ne felejtsd, milyen szőrzet van az orrod alatt, mert ha nem jókor csapsz, nem a tied a győzelem. Figyelem és reflexjáték, amit gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt lehet játszani. Az meg csak hab a tortán, hogy mire megszokod a saját orrseprűdet, már meg is kapod a szomszédét. Mindeközben nemcsak a bajusz színére és formájára kell figyelned, hanem az extra kártyákra is.

Igen?

Egy remek beszélgetős partijáték izgalmas kérdésekkel, gyors és élvezetes játékmenettel. Az biztos, hogy a résztvevők egy elképesztő érzelmi hullámvasútra számíthatnak a játék közben. Az egyik percben sírsz a nevetéstől, a másikban pedig olyan mélységekbe ásod bele magad ön- és emberismereti kérdésekben, amihez semmi sem fogható. Kérdezünk, tippelünk, pontot gyűjtünk, de bármelyik pillanatban azon kaphatjátok magatokat, hogy a versengés háttérbe kerül, és már csak azért játszotok, hogy minél többet megtudjatok a másikról és beszélgessetek. Tökéletes családi játék, szinte minden körben újabb és újabb meglepetés érhet bennünket, és még az is kiderülhet a játék végén, hogy jobban ismerjük a játékostársainkat, mint ők saját magukat.

Imagine

Ha szeretsz Activityzni, de mindig zavarban vagy, ha mutogatásra vagy rajzolásra kerül a sor, ez a te játékod! Ennél a játéknál egy adott eszköztárunk van, amely kis piktogramokból áll, ebből kell összeválogatni a feladvány elemeit. Kicsit nehezebb, mint az előbbiekben említett társas, hisz megadott, véges elemekkel kell dolgozni, így nagyobb kreativitást és több asszociációt is igényel. A vizuális gondolkodást és az intuitív képességet használja, fejleszti. Nagyon ötletes és igencsak egyedi játék, mely bármilyen lapos estét képes feldobni, akár ketten, akár nagyobb csapatban játszotok. Könnyed játék, melyhez semmi másra nem lesz szükséged, csak kreativitásra és figyelemre, cserébe rengeteg nevetést kapsz!

Nyitófotó: Freepik.

Vélemény, hozzászólás?