Kovács Eszter a zűrzavarból is jól működő céget varázsol

Cégvezetőként néha úgy érezzük, összecsapnak a fejünk felett a hullámok, és bárhogy is keressük, nem találjuk a megoldást a problémáinkra. Van azonban, aki tud segíteni. Kovács Eszter projekt- és programmenedzserként a szenvedélyére alapított vállalkozást. Rendet tesz a káoszban is, miközben egy cél vezérli, a növekedés elérése.

Mit adhat a világjárás? Kis túlzással szinte mindent, ami ahhoz kell, hogy nyitottan álljunk a változásokhoz. A befogadókészség persze személyiség kérdése is, de egy biztos: nem léphetünk ki a nagyvilágba, és nem várhatjuk el, hogy megmutassa a csodáit anélkül, hogy mi magunk ne idomulnánk hozzá.

Türelemre tanít az utazás

Kovács Eszter szenvedélyes utazó. Ha teheti, fogja a hátizsákját és már indul is.

Azt mondja, mindenkinek kötelezővé tenné, hogy legalább egy évet külföldön töltsön, ugyanis a komfortzónán kívül mutatkozik meg leginkább, hogy mire vagyunk képesek egyedül.

Türelem, tolerancia és problémamegoldó képesség – Eszter ezek közül például mindet külföldi útjai során kezdte el megerősíteni. Nem volt más választása, komfortzónán kívül csak magára számíthatott. Azóta pedig továbbfejleszteni és használni is remekül tudja e képességeket. Szüksége is van rá, hiszen emberekkel dolgozik, akik – ha csodát nem is, de – kész megoldásokat mindenképp várnak tőle.

Az optimalizálás is lehet szenvedély

 – A telekommunikációs és IT-szektorban dolgoztam drón szakterületen projekt- és programmenedzserként. A folyamatok koordinálása, a kezdő ponttól a végtermékig való eljutás megtervezése és a problémamegoldás volt a feladatom – kezdi Eszter.

– Nagyon élveztem, de rájöttem, hogy mindezt tulajdonképpen a saját cégemben is csinálhatnám, és tavaly áprilisban – munka mellett – megalapítottam Manageld nevű startup-omat – meséli, és kifejti, most kisebb-nagyobb vállalkozások munkafolyamatainak, szervezeti felépítésének optimalizálásával foglalkoznak, és ők maguk is szépen fejlődnek.

Beszélgetős, női szakma

Eszterrel egy kávézóban találkozunk, és az első pillanattól kezdve jól megértjük egymást. Még le sem ült, már őszinte érdeklődéssel kérdezi, hogy hogy vagyok. A válaszra pedig figyel is, rám összpontosít, nem nyomkodja a telefonját, és úgy érzem, teljes valójával jelen van a beszélgetésünkben. Kiderül, hogy jól sejtem, az alaptermészete is ilyen, de mindennek a munkájához is köze van.

Szerinte a projektmenedzsment – bár sokszor férfiakat képzelünk hozzá – tipikusan női szakma.

– Ahhoz, hogy megtaláljuk a személyre szabott legjobb megoldásokat, beszélgetni és figyelni kell, meg kell érteni egymást, és ebben mi nők nagyon jók vagyunk – mondja.

Ugyanannyi pénzből hatékonyabb munka

– A Manageld célja, hogy megmutassuk, hogyan lehet ugyanannyi pénzből, ugyanannyi energiaráfordítással hatékonyabb munkát végezni, növekedést elérni – vázolja fel, és megosztja velünk, alig egy év alatt ő is öt alkalmazottat tudott felvenni úgy, hogy a munkát London és Budapest között ingázva irányítja.

Merthogy Eszter kétlaki életet él. Hét éve költözött külföldre. Élt már Tenerifén, Barcelonában, Koppenhágában, és bár az állandó utazgatást ő is fárasztónak találja, egyelőre nem adná fel semmiért ezt az életformát.

– Nekem megéri, nem tudnék választani London és Budapest között! A Manageld sem tartozik csak ide, vagy csak oda. Bár Angliában jegyezték be, Magyarországon élő munkatársai is vannak. Amolyan 21. századi, virtuális vállalkozás vagyunk, mindegy, ki honnan dolgozik, a lényeg, hogy jól végezze a munkáját – avat be Eszter, és rávilágít, legyen szó bármiről, ő a szabadságban hisz. Ez a jövő, mondja.

A fejlődéshez alkalmazkodni kell

Aki dolgozott már itthon, valószínűleg tudja, hogy a legtöbb magyar cég fényévekkel elmarad ettől a gondolkodásmódtól. Felmérések bizonyítják, hogy a munkavállalók sem elég nyitottságot, sem elég rugalmasságot nem tapasztalnak a munkáltatóik részéről, ha újhullámos foglalkoztatási formákról van szó.

Pedig, ahogy Eszter is beszámol róla, a világ bizonyos részei már jóval előrébb járnak, ami valószínűleg a gazdasági előnyükhöz is hozzájárul. A téma komplex, de Eszter nagyon jól megragadja a lényeget: a valódi fejlődés elképzelhetetlen agilitás nélkül, és ez ugyanúgy jellemző a kis cégekre, mint a nagy vállalkozásokra.

– Folyton változó, erősen digitalizált világban élünk, és ahhoz, hogy hosszú távú sikereket érjünk el, muszáj megtanulnunk reagálni ezekre a változásokra – szögezi le.

Lenyűgöző technológia

Kiderül, Esztert már gyerekként is lenyűgözte a technológia világa. – Emlékszem, ahogy kislányként megéltem a varázslatot, amire a mobiltelefon képes. A világ különböző pontjain élő embereket köt össze egy időben, amit már akkor csodálatosnak gondoltam – avat be, és elmondja, hatalmas lehetőségek rejlenek a digitális bummban, és nagyon szeretné ezeket magyarországi cégeknek is megmutatni, mert fantasztikusnak tartja az itthon kiaknázható erőforrásokat.

A munkája sosem unalmas, mert bár vannak típusproblémák, azért jócskán akadnak kihívások is. – Nincs két egyforma cég. A kérdések 70 százalékára van azonnali válaszom, 30 százalék viszont egyedi megoldást követel, ami egyben folyamatos fejlődési lehetőséget is biztosít. Nincs olyan találkozás, nincs olyan közös munka, amely során ne tanulnék én is valami újat – világít rá, és hozzáteszi, emellett megállás nélkül képzi magát, és sokat beszélget más, a szakmájában dolgozó szakértőkkel is, mert mélyen hisz a támogató közösségek erejében.

­Egyedül senkinek sem megy

– Nem gondolom azt, hogy mindenhez én értek a legjobban. Nagyon sokat tanulok azoktól a kollégáimtól, akik régebb óta dolgoznak a szakmában, és ezt nem is szégyellem kimondani – nyomatékosítja.

Kifejti, szerinte az, aki azt hiszi, hogy egyedül, tanácsadók és a tapasztalatok megosztása nélkül képes felépíteni és életben tartani egy céget, téved, és hosszú távon biztos bukásra ítéli magát.

– Az együttműködés és az optimalizálás nem választás kérdése. Ha cégvezetőként nem hajlandó az ember a lehető leghatékonyabban működő, korszerű rendszereket bevezetni, akkor a saját pénzének ellenségévé válik. Két járható út van. Vagy akkor kezdi meg az átállást és a szemléletváltást, amikor még kicsi a vállalkozása és könnyebben megy a dolog, vagy akkor, amikor nagyobb, de nehezebb a rendszer felépítése és a munkatársak integrálása – emeli ki.

A terveket folyton felül kell vizsgálni

– Egy biztos: a valódi növekedéshez elengedhetetlen, hogy lépést tartsunk a technológia adta lehetőségekkel – mondja.

Rávilágít, az ő munkája nem instant megoldásokkal szolgál, ha jól csinálja az ember, hosszú távon is profitálnia kell belőle.

– Ha végigment a folyamat, akkor is folyamatosan ellenőrizni kell magunkat, sosem ülhetünk a babérjainkon. Az elért eredményekről számot kell adni valakinek, de ebben is segíthetünk – folytatja Eszter, és elmondja, mégsem az a fő cél, hogy éveken keresztül dolgozzon együtt egy-egy ügyféllel. Bár mindig örül a visszatérő klienseknek, és nagyon szívesen beszélget velük arról, hol tartanak, a cél alapvetően mégis az, hogy a közös munka alatt elsajátítsanak egyfajta növekedési elméletet, amit aztán önállóan is hasznosítani tudnak a későbbi munkájuk során.

Vélemény, hozzászólás?