Szülés után inzulinrezisztenciája lett, most saját programjával segít másokon

Lukáts Edina élete egy daganatos betegség után változott meg. A felépülés egyben új kezdetet is jelentett számára. Ma már egy kislány anyukájaként  fitneszedzőként, táplálkozási szakértőként, fogyás és szülés utáni alakformálás specialistaként, és a Babawellness Blog írójaként állja meg a helyét. Saját maga meséli el történetét. 

Néhány évvel ezelőtt sikerült felépülnöm egy speciális daganatos megbetegedésből (teratoma), mely után úgy döntöttem, hogy az egész addigi életemet szeretném új alapokra helyezni, stresszmentesíteni, ezért később az eredeti marketinges közgazdász végzettségem mellé fitneszedzői képesítést szereztem, s elkezdtem órákat tartani, illetve elmélyedni a táplálkozástudomány rejtelmeiben. Ekkor éreztem úgy elsőként az életemben, hogy végre igazán azzal tudok foglalkozni, amivel mindig is szerettem volna: segíteni az embereknek, boldogságot, egészséget vinni az életükbe.

Meggyógyítottam magamat

Kislányom születése után inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam. Sajnos minden erőm és igyekezetem ellenére eléggé meghíztam, szakembertől szakemberig jártam, de gyakorlatias, kézzel fogható segítséget nem kaptam. Ezért úgy döntöttem, hogy meggyógyítom saját magamat a sport, fitnesz és a táplálkozás segítségével, illetve más alternatív gyógymódokkal (ajurvéda, meditáció, hormonjóga, ThetaHealing és karmajóga) a gyógyszeres és egyéb hormontartalmú készítmények helyett.

Kikapcsolódásként, feltöltődésként, hobbiként kezdtem el vezetni a Babawellness Blogot, ahol nemcsak a fogyásomról, hanem az anyaságról, kisbabákkal kapcsolatos témákról is nagyon őszintén írtam, és ahol recepteket, edzésvideókat, érdekességeket osztottam meg folyamatosan.

Kidolgoztam saját komplex, testi, lelki és hormonális egyensúlyt megcélzó online életmódváltó programomat.

Az igazi „áttörés” akkor érkezett el a blog életébe, amikor megosztottam a követőimmel a 11 kg-os fogyásomról készült előtte és utána fotómat. Ezután nagyon sok ismerős és ismeretlen anyuka, hormonproblémákkal, hasonló nehézségekkel küzdő személy megkeresett. 1 év alatt több, mint 100 embernek sikerült segítséget nyújtanom az életmódváltás rögös útján, egy jobb alak, egy jobb egészségügyi állapot, magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet elérésében. Sok történet ezek közül a blogon is megtalálható (természetesen csakis azoké a vendégeké, akik hozzájárulásukat adják a közléshez).

Hobbiból vállalkozás

Nos, a vállalkozói vonal felépítése először közel sem volt annyira tudatos, mint manapság elvárható, s a sikerek sem jöttek egyik pillanatról a másikra. Először csak sodródtam az eseményekkel, az eredményeim kapcsán érkeztek a megkeresések, s ugye próbáltam eleget tenni az engem megkeresők kéréseinek, igényeinek.

Borzasztó nehéz embereket kaptam az elején.

Az életmód- és táplálkozási tanácsadás, edzéstervezés egyben pszichológia, amely nagyon erős emberismeretet, s erős, határozott, ugyanakkor rendkívül empatikus személyiséget követel.

Volt hova fejlődnöm, nem hittem magamban, nagyon sokat adtam még akkoriban a család, barátok, ismerősök lebeszélő, negatív gondolataira: a piac telített, mindenki ezt csinálja, erre nem igazán van már igény, mindenki fogyással foglalkozik.

Majd szépen lassan kezdtek elkopni a rossz típusú vendégek, s elkezdtek megjelenni a motivált, tenni akaró, pozitív, lelkes egyének, sorra jöttek a sikerek, fellendült a blog is. Az elején sajnos, nem szépítem, rengetegszer dolgoztam éjszakákon át nemcsak rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek is ingyen. Sokan átvertek, nem fizettek ki, igen, voltak ilyen példák is, de minden leckét megtanultam, sokat tett hozzá a személyiségfejlődésemhez, az akaraterőmhöz, és ma már nagyon boldog vagyok, hogy nem adtam fel.

Sajnos sok olyan ember távolodott el tőlem, akit barátnak, nagyon jó ismerősnek gondoltam, ugyanakkor olyan személyektől kaptam csupa-csupa jót, akiktől erre előtte soha nem is számítottam volna. Nehéz volt ezzel is megküzdeni, elengedni. A sok siker mögött sok álmatlan éjszaka és sírás is volt bőven, de ma már azt mondom, nagyon megérte, így kellett lennie.

Az eredmények

Közel 1 év alatt eljutottam odáig, hogy egyrészt a megjelenésemre is nagyon büszke voltam (család és kisgyermek mellett), másrészt sorra érkeztek a sikertörténetek, pozitív irányt vett élettörténetek is.

Van, akinek a fogyása után végre megérkezett a várva várt baba az életébe, kiválóak lettek a vérvételi eredményei, rendbe jött a házassága, megkapta álmai munkáját, sokkal kiegyensúlyozottabb lett a kapcsolata a környezetével…

A sok hálás vendégnek köszönhetően sikerült bekerülnöm a 2019-es év edzői versenyének döntőjébe, az év felfedezettje kategórián belül a TOP 5-be került a Babawellness Blog. Azóta több rádiós szereplésem, TV-szereplésem is volt, illetve a blognak lassan 1500 követője lesz, bármilyen fizetett hirdetési kampány nélkül, kizárólag a tartalom miatt érkeznek az oldalra.

Nagy energiát fektetek az önfejlesztésre, hiszen a táplálkozás, életmód, anatómia, emberi szervezet működése nem vicc és játék, folyamatosan képzésekre járok (Edinburgh Napier University és Shaw Academy közös EQF level 5-ös professional diploma kurzusait végeztem el Nutrition és Fitness, Weight Loss management témakörökben, illetve idehaza a Semmelweis Egyetem és a Testnevelési Egyetem megannyi hormonális problémákkal foglalkozó fórumestjén, előadásán részt vettem), hogy a lehető legmagasabb szintű tudást, ismeretet tudjam átadni Nekik, és soha nem adok úgy tanácsot, hogy előtte ne próbáltam volna ki, s meg nem győződtem volna róla, hogy valóban hatásos és eredményes technika.

Nem adtam el a lelkemet

A vállalkozásom kezdeti időszakában rengeteg táplálékkiegészítős cég, képviselő megkeresett, ideig-óráig voltak is együttműködések, tárgyalások, de sajnos nagyon rossz tapasztalatom van erről a szektorról.

A profit, a hírnév mindenek felett, nem baj, ha az emberek egészsége is a tét. Gyakorlatilag elég pénz, befektetés árán bárkiből szakértőt faragnak, teljesen mindegy, hogy milyen áron.

Rengeteg dologban meg akarták kötni a kezemet, bizonyos történeteket nem írhattam volna le  valós formában, szinte minden anyagomat, receptemet jóvá kellett volna velük hagyatni, s beleszőni a termékeiket stb.

Nem adtam el a lelkem, s ezt máig életem egyik legjobb döntésének tartom. Ez volt a nehezebb út, sokan keresnek instant, gyors, könnyű megoldást ilyen termékekkel, de ezeknek nem most, nem hónapok, hanem lehet, hogy 1, 2 vagy akár 3 év múlva fogják megfizetni a komoly árát. Én abszolút független szakmai tanácsadóként a vendégek, az emberi egészség érdekeit szeretném szolgálni, nem pedig a cégekét, menedzsment csapatokét vagy a befektetők érdekeit… Én azt mondom, hogy ezek nélkül is el lehet érni, sőt sokszor még gyorsabban, ugyanazt az eredményt, s mindent meg lehet tanulni, ha kellőképp akarjuk.

A legbüszkébb pedig arra vagyok, hogy már több mint 150 embernek segített az általam kidolgozott életmódváltó program elérni a célját. Mindezt online, hiszen kizárólag otthonról, kislányom mellől (gyakorlatilag alvásidejében és néha esténként) végzem ezt a munkát. A vendégeimmel nagyon jó kapcsolatot ápolok, nemcsak a sport, fitnesz, étkezések témája körül folynak a beszélgetések, hanem egyéb problémákkal, lelki dolgokkal, kisgyermekekkel kapcsolatos kérdésekkel is megtalálnak, illetve örömteli családi történésekbe is bátran beavatnak, igazi, számomra nagyon értékes őszinte emberi kapcsolatok ezek.

Az álmok

Jelenleg nagy szenvedélyem a jóga, meditáció és a különböző lelket is gyógyító, az ember egészét figyelembe vevő holisztikus mozgásprogramok gyakorlása.

Nagy álmom egy saját stúdió, egy igazán különleges, egyedülálló testi, lelki, hormonális életmódprogram megismertetése szélesebb körben az emberekkel. Mert igenis lehet másképp élni, és igenis lehet másképp csinálni a dolgokat, más, új szemléletet, szokásokat elsajátítani, csak igazán hinnünk kell magunkban.

Nagyon sokat köszönhetek a férjemnek és a kislányomnak, mindenben nagy támaszaim.

Évekkel ezelőtt soha el nem tudtam volna képzelni, hogy ne multi cégeknél, marketinges pozíciókban dolgozzak, hanem mondjuk a saját koncepciómat, álmaimat építsem, és azokért dolgozzak kitartóan, alázatosan, megvívva a kis csatáimat, nehézségeimet és örülni nagyon a sikereknek. De manapság már úgy állok már hozzá, hogy nincs B opció, csakis a Babawellness Blog, a célok, álmok, melyek remélhetőleg a maguk idejében szépen megvalósulnak.

Mert az életben mindig ott tartunk, ahol éppen tartanunk kell!

Sok sikert és rengeteg megvalósuló álmot kívánok a többi hölgy vállalkozónak, nagy karrierváltónak is! Merjétek megélni az álmaitokat!

Fotók: Lukáts Edina.

Vélemény, hozzászólás?