Barion Pixel Skip to content
Mérő László Negyedik negyed

Az, hogy mennyire vagy fiatal, nem azon múlik, hogy mennyi ideje élsz – Mérő László a Negyedik negyedben

Kendőzetlenül beszél az öregedésről, a teljesítményromlásról és az örök ifjúságról Mérő László matematikus az őt kérdező Fodor János riporternek. Az hogy mennyire vagy fiatal, nem azon múlik, hogy mennyi ideje élsz, hanem azon, hogy mikor fogsz meghalni várhatóan. Az a fiatal, aki soká fog meghalni. Ennek matematikai görbéjét is elmondja Mérő László a Negyedik negyedben. 

Az idő múlása megfogható matematikailag?  – matematikailag igen, de ez az, amit nem úgy akarok megfogni – mondja mosolyogva Mérő László, aki szerint az idő nem lineálisan megy, van, amikor hirtelen öregszik az ember, például egy betegség miatt, máskor egy szerelem képes megfiatalítani. A beszélgetésből az is kiderül, hogy Mérő szerint nincs értelme az örök életnek, mert az örök vénséget jelentene. Az örök ifjúságnak azonban van értelme, csak az mást jelent – mondja az interjúban. Hogy mire gondolt pontosan, elmondja Fodor Jánosnak a Negyedik negyedben. 

A többi Negyedik negyed interjút itt találod.

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is.

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely