Egy szabadúszó platform nyerte meg a Women Startup Competitiont Budapesten

A Women Startup Competition a női vállalkozókat és a nemek közötti egyenlőséget támogató vállalkozásokat helyezi előtérbe. Európai elődöntőinek budapesti állomásán olyan startup cégek mutatkoztak be, akik a piacra lépés küszöbén állnak termékeikkel és szolgáltatási ötleteikkel. A budapesti elődöntőt a Work.buzz csapata nyerte.

A nyertes Work.buzz csapata bejutott a Women Startup Competition novemberben megrendezésre kerülő londoni döntőjébe. Oroszország, Lengyelország, Csehország,  Németország, Ausztria és Izrael fővárosaiban, és Magyarországon is 2 perces ”elevator pitch” keretében mutatkoznak be a versenyzők, visszajelzés és a döntőbe való, egyenes ági bejutás reményében.

A work.buzz a munkaerőpiac megváltozására reagál, hiszen a szabadúszók száma világszerte folyamatosan nő. A Z generációnak már a 46%-a szabadúszó világszerte, illetve csak az USA-ban kb. 57 millió szabadúszó dolgozik már. A startup segít a szabadúszóknak, pályakezdőknek, hogy megmutathassák magukat az online térben. Egyúttal összeköti a szabadúszókat és a vállalatokat.

“A Women Startup Competition versenyre szinte az utolsó pillanatban neveztünk – nyilatkozta a Női váltónak Kiss Lilla, a work.buzz egyik alapítója -, és bár rengeteget készültünk a két perces angol nyelvű eladásra, szinte az esélytelenek nyugalmával vártuk az eredményhirdetést. Ez volt ugyanis az első ilyen jellegű megmérettetésünk, és a short listre került többi versenyző is fantasztikus ötletekkel érkezett. Amikor a 3. és a 2. helyezett neve is elhangzott, azért éreztem némi csalódást, mert az első helyben már igazán nem reménykedtem.

Amikor kimondták a work.buzz nevet alig mertem elhinni, hogy ez megtörténhet. Az ötleten több mint 4 éve dolgozunk, a fejlesztést 1,5 éve kezdtük, és mind az alapítóknak, mind a csapat többi tagjának rengeteg energiájába került eddig eljutni. Nagy öröm volt elérni a 3000-es felhasználószámot, de ez az első eset, hogy profikból álló grémium visszaigazolta a fejlesztés létjogosultságát. Azóta is még egy kicsit a felhők fölött járunk, ami még nagyobb lendületet adott a csapatnak.

Az egyes országokban megrendezendő versenyekre egyébként iparág függetlenül várják a jelentkezéseket, a versenyre való nevezés egyetlen feltétele, a csapat alapítók nemek szerinti harmonikus (50-50%-os) megoszlása, vagy a többségben női (> 50%-os) alapítói hányad.

A beauty-tech egy al kategóriaként fut a versenyen belül, de a beauty akcelerátor programra online is lehet jelentkezni bárhonnan Európából. Az Avon nemzetközi csapatával közösen, októberben kerül kiválasztásra az a néhány csapat, akik az akcelerátor programban részt vehetnek majd.

Az, hogy elindult egy ilyen szintű nemzetközi együttműködésünk az Avon globális csapatával, hatalmas lehetőség a szépségipar,  az e-commerce és a divat területén tevékenykedő startupoknak. A legjobb csapatok személyre szabott iparág-specifikus mentorálást kapnak majd, de segítenek akár a termékfejlesztésben, validálásban is. Továbbá a megállapodás értelmében az Avon nyitott az üzleti együttműködésre is, amennyiben olyan termékeket vagy szolgáltatásokat találnak. ” – mondta Veidner Alexandra, a WSC CEO-ja.

A budapesti elődöntő nyertes csapatai

work.buzz – A szabadúszók digitális munkakörülményeit szeretnék javítani. Az online personal branding modullal a szabadúszók megmutathatják magukat az online térben: adatfeltöltés után a rendszer automatikusan generál egy mini weboldalt, de pár kattintással cv-ket és online névjegyet is lehet készíteni.

Casp – big data által vezérelt okos geotermikus fűtési rendszer vezérlés, mely kb. 25%-kal csökkenti az energiafelhasználást.

Kidr – személyre szabott gyerek és családi program ajánló app, mely célja, hogy a program kereséssel fölöslegesen eltöltött sok óra helyett a családok együtt legyenek inkább.

Müller Tamás, a verseny alapítója szerint öröm látni, hogy ennyi tehetség van itthon és, hogy egy magyar kezdeményezés ilyen sok embernek tud segíteni Európában. “7 év eseményszervezés és mentorálás alatt mi is rengeteget tanulunk, fejlődünk a csapatokkal együtt. Szinte már minden mentorálás és verseny alatt már látom magam előtt a csapatok következő lehetséges lépéseit és a bennük rejlő piaci potenciálokat. Persze a versenyek után nem áll meg az élet és továbbra is segítünk azoknak, akik ezt igénylik a következő lépéseihez.” – mondta Müller Tamás.

Kiemelt fotó: Women Startup Competition saját fotója

Vélemény, hozzászólás?