Barion Pixel Skip to content

Meddőségi specialista, nőijóga oktató és HR vezető coach – Ők is a Változz velünk, Anyukám! mentorai

Meddőségi specialista és női jóga oktató – Dr. Tóth Alexandra és Balogh Erika egymást kiegészítve küzdenek azért, hogy Tóth Enikő és párja elindulhassanak a családdá válás felé vezető úton. Eközben a többi mentorált is komoly támogatásban részesül. Molnár Andrea, HR vezető, coach, a Női váltó Akadémia társalapítója Davidának segít majd. Mentoraink minden téren a legjobb szakemberek. Megkértük őket, hogy írják meg néhány mondatban, hogy miben támogatják a Változz velünk, Anyukám! programban a mentoráltjukat. Harmadik rész. 

A meddőségi specialista

Dr. Tóth Alexandra szülész-nőgyógyász és meddőségi specialista Szegeden végzett, majd többször dolgozott külföldön, például az Egyesült Államokban és Franciaországban is. Ez befolyásolta a szakmai felkészültségét, a páciensekkel való kommunikációját, valamint a csapatmunkához való viszonyát.

– Munkám során, az esetek nagy részében gyermekre vágyó párokkal dolgozom. Alapvető fontosságúnak tartom a részletes kivizsgálást, amely során nem csak az én szakterületem, hanem egyéb más szakterületek – mint az endokrinológia, andrológia, inmunológia, hematológia, dietetika – is szerephez juthatnak.

A LilyMedben úgy alakítottuk a kivizsgálások palettáját, hogy komplexen elérhető legyen minden, amire a pároknak szüksége lehet ezen az úton. A szakértői csapatot úgy válogattam össze, hogy hasonló szemléletű kollegákból álljon. Fontosnak tartjuk a szakmai felkészültséget (nemzetközi konferenciákon való részvételt, nemzetközi szakmai cikkek folyamatos követését), a komplexitást, a teljeskörű felvilágosítást és a pácienssel való kommunikációt – mondja Dr. Tóth Alexandra.

Dr. Tóth Alexandra meddőségi specialista magyaráz Tóth Enikőnek a Lilymed központban.
Dr. Tóth Alexandra meddőségi specialista magyaráz Tóth Enikőnek a Lilymed központban.

– A mentorprogram során Enikő először részletes, átfogó kivizsgáláson vesz részt, amelyből megtudhatjuk, hogy milyen probléma áll az eddigi sikertelenség hátterében. Következő lépésként, megkezdhető probléma megoldása,  szükség esetén a meddőségi kezelés elindítása. Ahogy már említetem, mentoráltunk útját komplexen tudjuk segíteni, bármire is derül fény a vizsgálatok során, a megfelelő szakember áll majd rendelkezésére a továbbiakban. A vizsgálatok ráadásul egy helyen elvégezhetők, a Lilymedben nem csak nőgyógyászati de az andrológiai vizsgálatok és a vérvételek is elérhetők – mutat rá Alexandra és hozzáteszi:

– Fontosnak tartom, hogy ne csak a női oldalt vizsgáljuk ki, de egyidejűleg a férfi oldali vizsgálatokat is elindítsuk. Hiszen utóbbiak könnyen kivitelezhetők, ráadásul ismert tény, hogy egy pár meddőségének hátterében ugyanolyan arányban állhat férfi eredetű probléma, mint női. 

– Terveink szerint kivizsgálást követően, egy záró konzultáció keretén belül, az eredményeket összefoglalva együtt döntjük el a párral milyen irányba induljunk tovább. Bármire is legye szükségük, mindenben tudjuk őket segíteni – fejezi be. 

A női jóga oktató

Balogh Erika, női jóga oktató, a Babafészkelő program kidolgozója abban segít Tóth Enikőnek, hogy harmóniára leljen magában. 

– „Szeretnék visszatalálni a női oldalamhoz, és egyensúlyt teremteni az életemben” – fogalmazta meg Enikő. Ezen az úton igyekszem Őt támogatni és hiszem, hogy ezen út minden lépésével közelebb kerül ahhoz a pillanathoz, amikor a kisbabáját végre a kezében tarthatja. A női szerveink állapota ugyanúgy függ attól, hogyan élünk, mint ahogyan a teljes testünk állapota is – kezdi Erika.

– Belső szerveink karbantarthatók célzott mozgásokkal.

Léteznek olyan nőijóga gyakorlatok, melyek támogatják a női szervek egészséges működését, én ilyen gyakorlatokra próbálom meg Enikőt „rákapatni”. Rávezetem őt, hogyan mozoghat a ciklusa szerint, az első szakaszban hogyan stimulálhatók a női szervek és milyen gyakorlatokat végezhet nyugodtan a ciklus második szakaszában, anélkül, hogy azon aggódna, árthat-e vele.

Balogh Era, a Babafészkelő módszer alapítója.

Arról is lesz szó, hogy ezek a gyakorlatok, praktikák, a természetes, az életmódunkban rejlő támogatások hogyan tudják Őt egy esetleges lombikprogram alatt támogatni. Kipróbálunk többféle stresszkezelő technikát, hogy megtalálhassa a számára legjobban alkalmazhatókat. Az már rögtön az első alkalommal kiderült, hogy Enikő a vizualizációs gyakorlatokra nagyon fogékony! Női, kreatív, termékeny energiáinak ébresztgetése mellett abban is bízom, hogy Enikő a jóga végtelenül gazdag eszköztárából merítve megtalálja a már évek óta vágyott a nyugalmat, nem a vidéki életben, ahogy korábban gondolta, hanem saját magában – fejezi be. 

A HR vezető, coach, aki a Női váltó Akadémia társalapítója is

– Többször állunk elágazás előtt életünkben, amikor szükségünk van arra, hogy aktivizáljuk benső erőnket, tudásunkat és hitünket, hogy képesek és bátrak legyünk meglépni az előttünk állót. Fontos, hogy ilyenkor a dilemmák ellenére képessé váljunk arra, hogy az akadályokra lehetőségként tekintsünk akár a magánéletünkben, akár a munkahelyünkön – mondja a Változz velünk, Anyukám mentora Molnár Andrea, HR vezető, coach és a Női váltó Akadémia társalapítója, aki Davidának segít majd. 

Molnár Andrea HR vezető, coach, Női váltó Akadémia társalapító.
Molnár Andrea, HR vezető, coach és a Női váltó Akadémia társalapítója

„Ha valamit nem szeretsz, változtass rajta! Ha változtatni nem tudsz, változtass azon, ahogy gondolkodsz róla! ” (Maya Angelou)

– Nem kell egyedül végigmennie senkinek ezen az úton. A Női váltó Változz velünk, Anyukám! programjának keretein belül segítek a mentoráltnak elindítani a folyamatot, amelynek során le tudja váltani régi gondolat-mintáit, szokásait és olyan újakat alkothat magának, amelyek a jelenben szolgálják magánéletét, munkáját, terveit – folytatja Andrea. – Több mint 15 éves vállalati, multi kultúrában eltöltött, HR vezetői és tanácsadói-, valamint több mint 10 éves vállalkozói élethelyzeteken alapuló tapasztalatommal hozzájárulhatok emberi és szakmai személyisége fejlődéséhez. De remélem, hogy segítségére lehetek azzal a tudásanyaggal is, amit az elmúlt 12 év során olyan orvosok és természetgyógyászok képzésein szereztem meg, mint például Dr. K. Rajesh indiai professzor, ayurveda terapeuta. 

Fotók: Bulla Bea.

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is.

 

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely