Fesztivállal ünneplik a születést

Az első gyermek érkezése, és maga az anyává válás is rengeteg új helyzetet teremt, melyre szinte lehetetlen felkészülni. A Győrben élő Hidvégi-Vas Éva is tudja mindezt, ezért úgy döntött, hogy szeptember 6-12. között különleges eseményt szervez a kisalföldi városban és a térségben élő kismamáknak, babás családoknak. A I. Születés Hete Fesztiválon több mint 90 program várja mindazokat, akik szeretnének hasznos előadásokkal és bemutatókkal gazdagodni a témában.

Szülésfelkészítő workshop, interaktív meseóra, újraélesztés-oktatás, kismama- és gyerekjóga, valamint kineziológiai és babamasszáz bemutatóval is találkozhatnak azok, akik ellátogatnak az I. győri Születés Hete Fesztiválra, de nehéz lenne az összes eseményt felsorolni, hiszen a választék igazán bőséges. Az előadások közben olyan fontos témák kerülnek terítékre, mint a hozzátáplálás, a pozitív fegyelmezés, a stresszoldás, de választ kaphatunk olyan kérdésekre is, hogy mikor térjünk vissza szülés után a mozgáshoz, vagy hogyan rázódjunk vissza a munka világába az első gyermek érkezése után? Az egyhetes rendezvény során a szakma kiválóságai, orvosok, szülésznők, pszichológusok, coachok, trénerek, tanácsadók és gyógypedagógusok lépnek a közönség elé, hogy hasznos tudással bővítsék az érdeklődők ismereteit.

 

A több helyszínen tartott programsorozatot a kismamák és a gyerkőcök felvonulása nyitja meg, ahol az édesanyák babakocsival, a legkisebbek pedig kismotorral vagy egyéb közlekedési eszközzel sétálnak keresztül a belváros utcáin. Jó hír, hogy a rendezvény ingyenesen látogatható – egyedül az Aranykapu Zenekar zárónapi koncertjére kell regisztrációs jegyet váltani, az utolsó napon pedig ajándéksorsolással tesznek pontot az eseménysor végére.

Közösségépítés és hagyományteremtés

A fesztivál szervezőjének, Hidvégi-Vas Évának nem titkolt célja, hogy az új rendezvénnyel hagyományt teremtsen és olyan közösséget építsen, amihez bátran fordulhatnak a kismamák és a babás családok is a panaszaikkal.

– Amikor megszületett a kisfiam, sok olyan kihívással találtam szemben magam, melyet nehéz volt egyedül megoldani. Nagyon jó lett volna például, ha valaki segít eligazodni a hozzátáplálás útvesztőiben, vagy egy olyan közösség, melyben érzem, hogy nem maradtam magamra a problémáimmal. Mivel helyben nem találtam ilyet, ezért úgy gondoltam, hogy magam veszem kézbe a dolgokat – két másik lelkes anyukával együtt. Kecskemét szolgáltatta a mintát számomra, ugyanis ott már évek óta tartanak babakocsis felvonulást, gondoltam, akkor nálunk, Győrben is lehetne hasonló – szuper programokkal és babás témákkal kiegészítve. Így született meg februárban az ötlet. Most, a célegyenesben pedig már nagyon izgatott vagyok, mert alig várom a fesztivál kezdetét! – mesélte lelkesen Éva, aki nem kevés energiát tett bele a szervezésbe, de reméli, hogy az éjszakába nyúló munkának hamarosan meglesz az eredménye.

Vélemény, hozzászólás?