Barion Pixel Skip to content
Gazsi Zoltán, Eisberg

Nem kell feladni! – Így küzdött meg a rákkal Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezetője

Minden a legnagyobb rendben! – hallotta évről évre Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezetője a menedzser szűrések eredményét az orvosoktól. Aztán egy konferencián találkozott dr. Szalay Ferenc professzorral, aki csak annyit kérdezett: volt már kolonoszkópián? 40 felett van, stresszes életet él, menjen el! Ez a találkozás mentette meg az életét. Mert persze kiderült, hogy baj van. Hogyan küzdött meg Zoltán cégvezetőként és családapaként a betegséggel? Mi az, amin azonnal változtatott? Erről kérdeztük.  

Évente 6000 ember. Ennyien halnak meg vastagbélrákban. De az altáji betegségekről nem szoktunk beszélni, pedig az elmúlt évtizedekben a vastag- és végbéldaganat lett a második leggyakoribb rosszindulatú elváltozás. Itthon évente  8-9000 új megbetegedést regisztrálnak. Gazsi Zoltán, az Eisberg ügyvezetője az egyike volt ennek. Az, hogy most ilyen kedélyesen beszélgethettünk, egy véletlen találkozásnak köszönhető.

A lelkiismeretesen szűrésre járó Zolinak ugyanis addig senki sem említette a kolonoszkópiát, pedig 45-50 éves kor környékén muszáj lenne elmenni szűrésre,  de itthon ez valahogy nem került be a köztudatba. Pedig a  vastagbélrákok döntő többsége egy rákmegelőző állapotból (polipból) alakul ki. Ez a folyamat több évig is eltarthat: ha a betegséget ebben a stádiumban fedezik fel, akkor szinte 100%-os a gyógyulás esélye. 

Hogyan változott meg Gazsi Zoltán élete, hogyan alakította át a mindennapokat cégvezetőként? Erről is beszélt a Női váltónak.

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely