Barion Pixel Skip to content
Panna, csajok, mozgás

Mozgás = Önismeret. A sport szerepe 40 felett

Negyven év felett még fontosabbá válik életünkben a mozgás és a táplálkozás. Hogyan hangoljuk össze a kettőt? Milyen mozgás csoportokat érdemes végezni annak érdekében, hogy a mélyizmok későbbi éveinkben is jól szolgáljanak bennünket? És egyáltalán igaz-e a 70:30 arány, amit az étkezés illetve a mozgás kapcsolatáról ideálisnak állítanak be sokan? Ezekre a kérdésekre keresi a választ szakértő vendégeivel, Geszler Dorottyával és Márkó Hajnalkával Balázsy Panna a Panna, csajok, satöbbi legújabb epizódjában.

Két hölgy, akik gyermekkorukban utálták a testnevelés órákat, ma pedig már nők százait mozgatják meg és tanítják a helyes a táplálkozsra, életmódra, testünk karbantartására. Geszler Dorottyának a balett hozta meg a mozgás szeretetét, Márkó Hajnalkának pedig az egyetemi közösségben a cheerleader (pompom lány) akrobatikus sportág.

– Fontos, hogy ismerjük magunkat, mert mindenkinél más működik, ha a sportról vagy a táplálkozásról van szó. Ki kell tapasztalni, hogy mi a jó neked az étkezésben és a sportban, legyünk nyitottak, bátran feszegessük a határainkat, mert lehet, hogy így találjuk meg, hogy mi a mi sportunk. – mondja Gesztler Dorottya, aki a jóga és a pilatesz keverékét, jogalates órákat tart. 

A jól létünkhöz nagyon fontos, hogy megtaláljuk a saját utunkat – mutatnak rá a beszélgetésben.

– Amit az ember nem élvez, nem tud betartani. Ezért fontos, hogy személyre szabjuk az étrendet, a mozgást. – hangsúlyozza Márkó Hajnalka dietetikus, edző.

Hajnalka tervezős típus: eltervezi egy hétre előre, hogy mit fog enni és azt főzi le, így könnyebb betartani a helyes életmódot. Miért fontos, hogy kisérletezzünk, hogy sokkal tudatosabban éljünk? Milyen mozgáscsoportok edzik a mélyizmokat? Erről beszélget Balázsy Panna a vendégeivel. 

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is. 

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely