Barion Pixel Skip to content

Nem kötelező iskolába vinni a gyerekeket – Igazolható a hiányzás az államtitkár szerint

Nem áll azon szülők útjába a kormány, akik nem szeretnék még iskolába, óvodába engedni a gyermeküket. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, hogyan járhatnak el szabályosan azok a szülők, akik így döntenek. A tanároktól bizalmat kér. 

Az államtitkár szerint:

  • a szülők dönthetnek róla, hogy engedik-e iskolába a gyermekeiket.
  • Amennyiben nem, a hiányzást igazolt hiányzásként kell elismertetni. Erre az intézményvezetőknek van hatáskörük. 
  • Annak a gyereknek, aki 250 óránál többet hiányzik, év végén osztályozóvizsgát kell tennie. 
  • A tanároktól nem várható dupla munka, nem tartanak online órákat is. Az otthonmaradó gyerekek a szülő segítségével tanulhatnak. 

Maruzsa Zoltán azt is elmondta, hogy a bölcsődéktől a gimnáziumokig eddig 200 ezer oktatási dolgozót oltottak be Arra kérte a pedagógusokat, bízzanak a kormányban, eljött az ideje az óvatos nyitásnak. 

Ha érdekel, hogy mit gondolnak a szakértők az óvoda- és iskolanyitásról, akkor tarts velünk április 15-én, csütörtökön 20.00-kor Facebookon. Békéssy Olga, a Női váltó főszerkesztője beszélget majd Nagy Erzsébettel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmányának tagjával, Daróczy-Gaál Ágnessel, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnökével, és Fehér Tiborral, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmányának tagjával a nyitásról. 

Fotó: Freepik. 

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely