Tenni kell érte és egyszercsak elkezd működni

Feladni a jól fizető munkát és belevágni valamibe, amiről nem látod az első pillanatban, hogy meg tudsz-e majd élni belőle. De szereted. Huszka Ági stílustanácsadó a biztosat adta fel az álmaiért: volt is olyan időszak, amikor pánikrohammal ébredt a bizonytalan vállalkozói lét választása miatt. Szerencséjére profi segítséget kapott vállalkozása indításánál.

Éppen három elégedett hölgy távozik Huszka Ágitól, amikor meglátogatjuk a Nemluxustáska kampány egyik ötletgazdáját. Ági húgával bérel egy lakást, itt alakították ki a Huszka Beuty & Style stúdiót, aholszemélyre szabott stílustanácsadást és workshopokat tartanak.

Huszka Ági HR szakemberként dolgozott egy multinál. Egy idő után azonban érezte, hogy nem ez az ő útja. Mindig is érdekelte a divat, az anyagok, a színek, a minták. Új szakmája pedig adta magát: amikor a leendő párját egyszer elkísérte vásárolni, rögtönzött stílustanácsadással látta el. A férfit annyira lenyűgözte az, amit látott, hogy arra bíztatta Ágit, foglalkozzon stílustanácsadással.

Ági beiratkozott több képzésre is a munka mellett. Franciául olvasta a szakirodalmat éjjelente, nappal pedig dolgozott. Három év alatt alakult ki a vállalkozás ötlete, akkor adta fel végleg a HR-es karrierjét és indította el a saját cégét .


Az első időszak azonban nagyon kemény volt.

“Volt olyan, hogy pánikrohamom volt. Arra ébredtem éjszaka, hogy feladtam a munkahelyem és mostantól nem fog a fizetésem megérkezni a számlámra. Aztán elkezdtem meetupokra járni és ott megismerkedtem egy másik vállalkozóval, aki épp keresett valakit, akin keresztül bemutathatja, hogy hogyan építhető egy vállalkozás hatvan nap alatt. Azt kérte, hogy legyek a websorozatában én a főszereplő.

Ebben megegyeztünk és gyakorlatilag ő tanított meg mindenre. A mai napig én kezelem a weboldalam, azon a kártyás fizetést, és én csinálom a marketinget is.”

Ági ma már sikeres stílustanácsadó. Egyéni és csoportos workshopokat is tart. Azt mondja: 

“Akkor és attól kezdett el működni a dolog, amikor elkezdtem én tenni érte.

Hiszek abban, hogy fontos az időzítés. Ha valamit erőltetni kell és nem akar összejönni, akkor az nem biztos, hogy sikerre van ítélve.”

Kiemelt fotó: Huszka Ágnes képe

Vélemény, hozzászólás?