Barion Pixel Skip to content
Panna, csajok, satöbbi, menopauza

Menopauzáról és minden másról – Panna, csajok, satöbbi

Felismerjük-e egyáltalán a változókor jeleit? Hogyan alkalmazkodjunk a testünkben és a lelkünkben végigmenő változásokhoz? Náray Erika színművésznővel és dr. Markó Syliva orvos természetgyógyásszal a menopauzáról beszélgetet Balázsy Panna egy kicsit másképp a Panna, csajok, satöbbi új epizódjában. 

A nők többsége nem tudja, hogy már a negyvenes évek elején a menopauza kezdeti tüneteivel szembesülhet. Düröhamok, sírás, érzelmi hullámvasút. 

– Kezdetben főleg pszichés tünetek alakulnak ki.

Sírni kell, szomorúak vagyunk, egyedül vagyunk, depresszió érzés, idegen irányítottak leszünk. Ezek aztán elmúlnak. Ez a premenopauza. Ekkor leszünk idegen irányítottak, hangulatváltozásaink vannak, sírunk, egyedül érezzük magunkat.

Aztán ez elmúlik, akkor tudnunk megint nyugodt életet élni a következő periódusig, amikor újra megjelennek ezek a tünetek. Ez halad aztán tovább éveken keresztül a negyven éves korunktól.

A perimenopauza 45-47 éves korban kezdődik, addig ezzel szórakozunk, a hangulatváltozással, ami főleg a progeszteron hormon csökkenéséből alakul ki.

A köztes időszakban, a két periódus között tudunk „normálisak” lenni – mondja dr. Markó Sylvia orvos-természetgyógyász.

Náray Erika 51 évesen kezdett el játszani a Menopauza c. darabban és azon csodálkozott, hogy a menopauza tüneteiből addig semmit sem érzett. 

– Aztán covid mintha beszkennelte volna a testemet és mindent, amit talált, felerősített. Kezdődött: szorongás, depresszió, pánikroham, hajhullás, beszédzavar, memória zavar, alvászavar … az már soha nem fog kiderülni, hogy ebből mennyi volt a menopauza és mennyi a post covid, de azóta már másként játszom a darabot – sorolja Náray Erika.

Miért lennének szívesebben férfiak Panna vendégei? Miért olyan nehéz ötven körül, főleg ha egyedálló nő és meg kell oldania a „mindent is”-t? Tabudöntő, szórakoztató beszélgetés a Panna, csajok, satöbbi mostani adásában.

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is. 

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely