Barion Pixel Skip to content
álláskeresés Balázsy Panna

Álláskeresés negyven felett – Panna, csajok, satöbbi

Milyen esélyei vannak a negyvenöt, ötven pluszos nőknek a munkaerőpiacon? Balázsy Panna vendégei Kudari Nóra, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének projektvezetője és Ferenczy Csilla IT fejlesztő voltak, akik saját tapasztalatikat és releváns piaci trendeket is megosztották a témában. A 45 fölöttiek karrier esélyeivel mi is kiemelten foglalkozunk a június 1-i Női Váltó Fesztiválon, ahol Balázsy Panna fejvadásszal, egészségfejlesztővel és olyan HR igazgatóval beszélget, aki 50-60 év körüliek karrierjét támogatja a cégnél.

Negyven felett, közelítve az ötvenhez, hiába rendelkezünk releváns, friss tudással, nyelvtudással, jóval nehezebb elhelyezkednünk. A statisztikák szerint fél év, nyolc-kilenc hónap is kell ahhoz, hogy el tudjunk helyezkedni. Minél több ideig van valaki otthon, annál nehezebb visszaintegrálni a munkerőpiacra – mondja Kudari Nóra, az IVSZ projektvezetője. Két munkahely között fél évnél több idő ne nagyon teljen el, mert hónapról-hónapra nehezebb lesz a visszatérés a munkahelyre, a kötött keretek közé, mutat rá a szakember. 

A teljes beszélgetést megnézhetitek a linken. Ne feledjétek, a témáról mi is beszélünk a június 1-i Női Váltó Fesztiválon. A programot és a jegyeket itt találjátok.

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is. 

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely