Barion Pixel Skip to content

Így tudsz regisztrálni soron kívül az oltásra, ha kismama vagy!

Szerdára ígéri Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a vidéki oltópontokat és azokat a telefonszámokat, ahol a kismamák maguk tudnak jelentkezni a koronavírus elleni soron kívüli védőoltásra. Erre azután reagált, hogy múlt héten szombaton kismamák százai rohamozták meg a Semmelweis Egyetem oltópontjait. A kialakult helyzetre az egyetem is reagált.

Egymást kérdezik a kismamák az anyukás csoportokban arról, hogyan juthatnak minél gyorsabban a koronavírus elleni védőoltáshoz. Aki szombaton gyors volt, mindenféle igazolás nélkül megkaphatta a védőoltást a Semmelweis Egyetem oltópontjain. Az oltás azonban kora délutánra elfogyott, az egyetem pedig közleményt adott ki, amelyben megírták, hogy mostantól kiket fognak beoltani.

„Semmelweis Egyetem oltópontjain az egyetem gondozásában lévő kismamák, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendje alapján a háziorvosok által beutaltak kaphatják meg a vakcinát. Az érintett várandósok számára az egyetemen dolgozó nőgyógyász szakorvosuk vagy háziorvosuk tudja megszervezni az oltási időpontot és helyszínt. Mindennek előfeltétele a vakcinainfo.gov.hu felületen való regisztráció.” – olvasható a közleményben.

Erre reagált vasárnap közösségi oldalán Novák Katalin tárca nélküli családügyi miniszter is, aki azt ígérte, hogy szerdától már minden megyében lesz kórházi oltópont. 

„Arra kérjük a várandósokat, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton!
Minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a várandós előzetesen maga is tud majd időpontot kérni az oltásra. Ezek listáját és elérhetőségét jövő hét közepén közzé tesszük a koronavirus.gov.hu honlapon. Ne felejtsék otthon a várandósgondozási kiskönyvet sem! „

Az egyetem közleményében az is szerepel, hogy a és a várakozási idő csökkentése érdekében priorizálni fognak. Így az egyetem a továbbiakban csak azokat a várandósokat oltja be, akik a megfelelő beutalóval és várandósgondozási kiskönyvvel érkeznek.

Azoknak a kismamáknak, akik még nem tudják eldönteni, hogy beoltassák-e magukat, Nagy-Debreczeni Márta immunbiológus kismama írását javasoljuk, aki cikkében érthetően levezette, hogy a jelenlegi helyzetben miért a legjobb döntés az oltás kérése.

Kiemelt kép: freepik

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely