Barion Pixel Skip to content

A férjem kórházban feküdt, én meg küzdöttem az idővel, a pénzzel, az alvállalkozókkal – Bea és Péter története

Egy pénzügyi összeomlás után nulláról felépíteni egy új családi vállalkozást, majd szembesülni a Covid lezárásokkal, később pedig az elszálló energiaárakkal – Bea és férje Péter nem adták fel, mert hisznek abban amit csinálnak, hisznek önmagukban, hogy valami olyat képesek adni vendégeiknek, ami egyedülálló.

Mesélj egy kicsit nekem arról, hogy honnan jött a Cupp pizza, burger, grill ötlete. Mert ha jól tudom, igazi újrakezdők vagytok.

Teljesen más vonalon dolgoztunk, és máshogy éltünk. Uszoda és víztechnológiai mérőműszerek gyártásával, forgalmazásával foglalkoztunk, volt egy projekt, amiben mi voltunk az alvállalkozók, de 2015 óta nem fizettek ki minket.

Mindenünk, amink volt, ráment erre. Muszáj volt új irányt találni, és új életet kezdeni.

Mi mindig vállalkoztunk, főleg a férjem ötletei alapján, aki nem adja fel egykönnyen, de Főzni mindig szeretett  – Azt azért hozzáteszem, nem csak Péter, hanem én is szerettem a konyhában lenni, bár engem főleg a sütés érdekel, így aztán jól kiegészítette egymást kettőnk hobbija, ami az események sodrásában hivatás lett. Így jött a Cupp pizzéria és hamburgerbár ötlete.

A Honvéd Kórházzal szemben vagytok, a Pap Károly utcában. Miért pont itt nyitottatok üzletet?

A helyszínt a véletlen hozta. Szembejött egy újsághirdetés, hogy ott áll üresen egy üzlethelyiség, amelynek a bérleti joga átadó. Eljöttünk, megnéztük, láttuk benne a lehetőséget, annak ellenére, hogy akkor még az egész helyiség egy romhalmaz volt, csak a lelki szemeink előtt állt úgy, ahogy most.

Mindent magunk csináltunk, kivágtuk a falakat, vizesblokkot alakítottunk ki, felvertük a padlót, újat raktunk, mi szállítottuk az alapanyagokat, mi pakoltunk, szinte mindent mi magunk, a két kezünkkel csináltunk. Őrült munka volt.

Közben a férjem súlyos beteg lett. Ő kórházban feküdt, én meg küzdöttem a kőművesekkel, az idővel, a pénzzel, az alvállalkozókkal. Egyszóval a klasszikus magyar felújítási történet.

Közben jártam a Pizza Akadémiára, hiszen, ha pizzával szeretnénk foglalkozni, akkor szerencsés, ha értek is hozzá. A felújítás közben végigcsináltam a barista képzést, az üzletvezetői iskolát, mindezt úgy, hogy az egész folyamat titok volt a teljes család előtt, mert nem akartuk, hogy aggódjanak értünk.

Mire kész lett az üzlet, jött a pandémia, ami, mint mindannyian tudjuk, mindent megváltoztatott. Az irodaházak elnéptelenedtek, a kórházakba nem lehetett látogatót fogadni, alig voltak emberek az utcán.

Egy vagyon állt már az üzlet felújításában és még semmit sem termeltünk, nagyon nehéz időszak volt.

Aztán amikor végre megnyitottunk, a pizzáinknak és a kézműves hamburgereinknek gyorsan híre ment. A hamburger buci is házi. Hetekig csak azt teszteltük, hogy hol a legjobb, honnan rendeljük.

Arra azért nagyon büszke vagyok, hogy Jancsa Jani hamburger és street food szakértő, a Bamba Marha tulajdonosa azt írta, hogy fantasztikus a hamburgerünk és a pizzánk is, valamint Vitális Lilla, a Streetkitchen bloggere is dicsérően írt rólunk. Szóval ajánlásból, pozitív kritikákból bőven kijutott szerencsére.

Akkor mond el kérlek, hogy mi a jó hamburger titka?

A jó alapanyag és az étel szeretete a legfontosabb. Például, amikor a megfelelő hamburgerbucit kerestük, rengeteg pékségtől kértünk be mintadarabot, hogy megkóstoljuk őket.

Több trendi pékség termékére mondtunk nemet, a férjem maximalista, így ha nem volt meg az az érzés,  hogy beleharapsz és könnyű de mégis ettél valamit, akkor nem maradhatott.

Végül ma már egy kis pékségtől rendeljük a bucinkat, ahol a mi saját receptünk alapján sütik. Ehhez jön a hús, aminek az elkészítése az igazi varázslat.

Ehhez kell a szenvedély, a nagyon komoly odafigyelés és a szeretet, amivel az ember az ételhez nyúl. Péter, a férjem pontosan így készít el minden egyes húspogácsát.  

Lelkesen nyitottatok tavalyelőtt ősszel a sok nehézség ellenére, de máris jött egy újabb hullámvölgy…

Igen, sajnos jöttek a kiugróan magas energiaárak, a napi szinten változó alapanyag árak, ezért a pizzasütést azóta szüneteltetjük.

Behoztuk a napi ajánlatokat, amit imádnak a környéken. Nem hiszed el, az egyik kedvenc a mákos guba és napi szinten kell húslevest is főznünk. Gyakran megkérdezzük a vendégeket, hogy mit ennének és az lesz a másnapi menü. Így volt már töltött paprika, kacsa comb, vadas igazi zsemlegombóccal, lecsó,marhapörkölt, a nyugdíjas házból pedig pacalt követeltek a nénik, azt is megcsináltuk.

Mi akkor vagyunk boldogok, ha a vendégeink is azok, és otthon érzik nálunk magukat.

Péter jó magyaros ételeket is főz a zseniális hamburgerei mellett, ő a konyhamester, és megvan az az előnye a Cupp-nak, hogy a békebeli vendéglátós stílushoz hasonlóan, a kínálatot a kereslethez igazítsa, akár napi szinten.

Így történhet meg az, hogy a házias magyar ízek mellett csodálatosan megfér a legmodernebb kézműves hamburger, vagy akár a pizzalángos. Talán ennek is köszönhető, ahogy a 13. kerületi „A kerület kedvence” szavazáson miattunk kellett új kategóriát nyitni, annyian szavaztak ránk.

Akik ismernek, visszajönnek, de jó lenne még több vendég ez tagadhatatlan. Nyitottak vagyunk céges rendezvényekre, üzleti brunchokra, dedikálásra, podcast felvételre, egyszóval ezen a téren is a kereslet határozza meg a kínálatot a Cupp-ban.

Húsz főig bármit lehet nálunk tartani, volt itt már eljegyzés, ballagási vacsora, céges buli, főző workshop, sütisütő tanfolyam. 

Tudod, azt érezzük, hogy itt ez a hely, a szívünk-lelkünk benne van, családias az egész, hiszen családi vállalkozásról van szó, a lányunk, Viki vidéken jár egyetemre, de amint akad egy kis szabadideje, és Pesten van, jön rögtön hozzánk és lelkesen mosolyogva, a vendégek kedvenceként pörög ő is velünk.

Ezért is lenne annyira jó, ha még többen tudnának rólunk és így jobban ki tudnánk használni a hely adta lehetőségeket, hogy visszahozhassuk az embernek az otthon ízeit és hangulatát.

Mert vállalkozni, úgy véljük, csak szívvel lehet.

Ahogyan a magyar nyelv olyan szépen mondja: a szer-etet.

Fotó: Bulla Bea

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is.

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely