Barion Pixel Skip to content
művészetek völgye

Instant terápiás térré változik 10 napra Kapolcs és környéke – jön a Művészetek Völgye!

Immár 32. Alkalommal deríti jókedvre a szíveket a Művészetek Völgye, amely július 21-től összesen 10 napig járja át a Kapolcs, Vigántetend és Taliándörögd háromszögét. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiváljáról van szó, amely egyedülálló ízt ad a Balaton-felvidéki nyárnak.

Eszméletlen mennyiségű, összesen 2200 programmal készül a 34 éves Művészetek Völgye Fesztivál a 2023-as rendezvényére. Egyszerre jelenik meg a hagyományok tisztelete és a modern idők szele a három településen, ami hiánypótló harmóniát teremt meg. Egy kicsit emlékezteti is az arra tévedőt, hogy hogyan érdemes élni a boldog mindennapokat.

A zene összeköt

A jazztől a népzenén át az R‘n’B-ig minden lesz a Völgyben, elmaradhatatlan jelenségként ott lesz Hobo, az egyre felkapottabb Carson Coma is koncertezik, biztosan sokan néznek el a Quimbyre, táncolnak a Csík zenekar zenéjére, szóval érdemes időben érkezni majd egy jó hideg fröccsel.

Mint egyetlen nyakék több ékköve, csodásan megfér mindemellett a Magyar Állami Operaház műsora, váltják egymást kamarazenekarok és világzenei formációk, és el lehet veszni az említett jazz ritmusaiban, amit különösen izgalmassá tesz, hogy idén Kapolcson lesz a Magyar Jazz Ünnep is.

művészetek völgye

Művészeti off-programok

Színház, irodalom, sportolási lehetőség, workshopok, fotózás, túrák, környezetvédelmi előadások, csodálatos vásári forgatag, eszem-iszom vár még az érkezőre.

A 10 nap alatt itt tényleg beüthet az időtlenség érzése, amely a stresszes, túlhajszolt mindennapokra, a homlokráncokra abszolút gyógyír.

Instant terápiás térré válik Kapolcs és környéke, a léleknek és elmének is jót tesz a közös éneklés, az impró, a mese- és művészetterápia.

művészetek völgye

Külön kiemelnénk a 21-i Innocamp programot, amely egy vállalkozói ötletverseny, és csodálatos ötleteket dolgozhatnak ki ennek keretén belül a fiatal tehetségek. Mentorokkal dolgozhatnak együtt a fokozatosan testet öltő projekteken, majd a befektetőkből álló zsűri előtt bemutatják, mire jutottak.

Az előadásokból is érdemes mazsolázni, az intuíció fontosságáról, a női szerepek megéléséről, kikapcsolódási lehetőségekről is bőségesen lesz szó, és valódi, hasznos tudás lesz az ajándék, amit ezekről haza lehet vinni.

Helyi konyhák, hazai ízek

“Aki a helyi ízeket és különlegességeket keresi, annak érdemes betérnie egy Kék abroszos helyre, ahol helyi vendéglátók asztalánál foglalhat helyet, míg az Éltető Völgyben a Balaton-felvidék ízeit ismerhetjük meg” – összegeznek a fesztivál szervezői a gasztronómiai kitekintésekről, de talán le sem lehet írni szavakkal azokat a telt ízeket és illatokat, kerek savakat, amelyeket a bódékból kínálnak azok, akik két kezükkel gyúrták a tésztát, vágták a kerti zöldséget.

Érkezés, szállás, miegymás

Ugyan nagy parkolókkal várják az érkezőket, de a tapasztalat szerint ezek hamar megtelnek, és különben sem rossz 2023-ban a fenntarthatóságra gondolni, mondjuk telekocsizással, vagy amit a szervezők kínálnak: a települések közt sűrűn forduló Csigabusszal történő közlekedéssel.

művészetek völgye

A Völgy egyik bája a kezdetek óta, hogy a helyi porták udvarán is leverheti a sátrát az egyszeri vándor, ám ezek a lehetőségek betelni látszanak, ahogy a kempingek befogadóképessége is véges. A környéken vagy kicsit távolabb is érdemes időben szállást nézni – mert két hét múlva, 21-én bizony már indul a fesztivál, ami egyszerre a nyugalom és a pörgés szigete.

További részletek, jegyvásárlás: www.muveszetekvolgye.hu

képek: Művészetek Völgye

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is. 

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely