Barion Pixel Skip to content
újrakezdés, karrierváltás, Női Váltó, Panna, Csajok, Satöbbi

Újrakezdés! Karrierváltó történetek, rugalmas munkák a Panna, csajok, satöbbi műsorában

Mivel nézünk szembe, amikor úgy döntünk, hogy karriert váltunk? Miért olyan alacsony az önbecsülésünk azután, hogy kilépünk egy cég kapuján és már nem egy multinak, hanem magunknak dolgozunk? Kik tudnak támogatni az úton? Miért fontos közösséget találni, akik védőhálóként tudnak megtartani? Hogyan állunk negyven felett az önbecsüléssel? Többek között erről kérdezte Balázsy Panna műsorában Békéssy Olgát, a Női Váltó alapító-főszerkesztőjét és Szabó Ágnest, a Virtuális Irodaház alapítóját.

Nagyon sok nő életében a gyermekek születése hozza meg a fordulópontot: itt a lehetőség a karrrierváltásra. Változunk és már nem az érdekel, ami 5-10 évvel ezelőtt, a gyermekekkel töltött évek alatt új szakmát is lehet tanulni. A váltásban persze sokszor a kényszer is benne van: alig van ma részmunkaidős állás Magyarországon, sokan ezért döntenek úgy, hogy vállalkoznának. Bárhogyan is, adódik a kérdés: mennyit ér a munkám?

– Váltasz, szabadúszó leszel, ugyanazt csinálod, mint egy multiban korábban és ott a kérdés: mennyit érek én? Nekem annak idején, amikor elindítottam a kommunikációs cégemet, senki sem  segített az árazásban. Jól alul is áraztam magam évekig.

Nagyon sokáig azt sem hittem el magamról, hogy értékes vagyok. Ma már ki tudom mondani ezt, de ehhez jócskán el kellett érjem a negyvenéves kort.

– mondja Békéssy Olga, aki tévés karrierből váltott a gyermekei születése után. A kommunikációs cég mellett pedig éltre hívta a Női Váltót.

– Elképesztő mélységekből jönnek nők. Akár egy megtépázott önbecsülés egy munkahelyen, egy mérgező környezetből vagy az, hogy nem tudja, hogy mi az erőssége, mit tud?

Az, amit tud, számára természetes és nem tudja, hogy ennek értéke van a piacon és van, aki ezért pénzt fizetne. – erősít rá Szabó Ágnes, a Virtuális Irodaház alapítója, aki online szolgáltatók képzésével foglalkozik és ma már egy több tízezres közösséget vezet. Tagjai között mérnökök, tanárok, orvosok, egykori diplomaták is vannak – nők, akik a nyugodtabb, kiszámíthatóbb, otthonról végezhető munka mellett döntöttek.

Kinek való a vállalkozás és kinek nem, miért jó az, ha közösséghez tartozunk, miért fontos, hogy tervezzük az időskorunkat, hiszen a nők azok, akik hosszú éveket kimaradnak szülés után a munkaerőpiacról, ami gyakran meglátszik a karrierjük megtorpanásában és a fizetésük visszaesésében – ha találnak például részmunkaidős állást. 

Női önbizalomról, láthatatlanságról, a támogató férfiakról is szó esik a Panna, csajok, satöbbi Újrakezdés! Női Váltók adásában. A linkre kattintva látjátok a beszélgetést.

Hasonló tartalmakat ITT olvashatsz. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal, és kövess bennünket a Facebook-, valamint Instagram-oldalunkon is.

Tetszett a cikk?

Megosztás:

Ajánlott cikkek:

2024 © NŐI VÁLTÓ - Minden jog fenntartva | Weboldal: Kardos Gergely